fbpx
Nyomj Entert

A feledésbe merült jövő

Az Apple mindig is ügyelt – és napjainkban még inkább figyel – arra, hogy új termékeinek arculattervezésében megőrizzék azokat a formákat, éleket, színeket és további számos design elemet, melyektől eszközeik alma logó nélkül is felismerhetőek.

Számukra ez az egyik legfontosabb szempont amire 20 éve is kényesen ügyeltek. Számítógépeik tervezése nem csak Macintosh berkeken belül zajlottak, sőt…
Hartmut Esslinger, a Frog alapítója volt felelős a “Snow White” Apple design nyelv megalkotásáért. Az ő vezénylésével és tervezésével születtek meg, az első ikonikus Apple termékek. A 80-as években megismert színes alma logóval ellátott gépekkel, a fehér/szürke műanyag burkolattal, hosszanti barázdákkal, és a lekerekített élekkel útjának indította a cég arculati identitását.

Esslinger könyvében megismerhetjük a tervező és Jobs híres együttműködését és láthatunk néhány elképesztő fotót a sok-sok prototípusokból. Rengeteg, – ma már néhol megmosolyogtató – megvalósítatlan terv, számítógép, tablet és telefon terve került elő.

Nem az első alkalom, hogy Esslinger megosztott korai koncepciókat az Apple-nek készített terveiből és reméljük nem is az utolsó.

KIS_ch3_26SEP13.indd KIS_ch6_26SEP13.indd KIS_ch6_26SEP13.indd KIS_ch6_26SEP13.indd KIS_ch6_26SEP13.indd KIS_ch6_26SEP13.indd KIS_ch6_26SEP13.indd