fbpx
Nyomj Entert

„A jó ügy, jó embereket vonz”

Március 23-án rendezik meg a Fashion Issue – a Mi Ügyünk jótékonysági divatrendezvényt a Société Budapestben. Az esemény célja, hogy párbeszédet indítson a divatipar szereplői és véleményvezérei között, felhívva a figyelmet a rászorulók segítésének jelentőségére. Borókai Fanni projektvezetővel beszélgettünk.

 

A Fashion Issue egy egész napos rendezvény, amely nagyon fontos célt szolgál. Honnan jött számodra a felkérés, hogy segítsd ezt a kezdeményezést? Vagy ez egy saját projekt?

Januárban jelentkeztem önkéntesnek a Menedékház Alapítványhoz. Először csak egy kisebb lélegzetvételű kampányban gondolkodtam, amihez egyedül is elég lehetek, de elég hamar kiforrt a jelenlegi rendezvény koncepciója és a legnagyobb meglepetésemre még gyorsabban össze is állt a profi szakemberekből álló önkéntes csapat, akik szintén szívvel-lélekkel állnak az ügy mellett. A rendezvény legfontosabb támogatója a Société Budapest – nélkülük csak egy jó ötlet maradt volna az egész, sok lelkes tenni akaróval. Az összefogásnak köszönhetően ez egy sokszereplős, 100%-osan jótékonysági kezdeményezés, amely 0 Ft-ból jött létre, azzal a céllal, hogy minél több adományt gyűjtsünk a Menedékház Alapítvány javára.

A Menedékház Alapítvány, egy olyan civil szervezet, amely évente 2200 rászoruló embernek, kisgyermekes családoknak és hajléktalanoknak nyújt segítséget. Miért pont rájuk esett a választásotok?

A Menedékház Alapítvány különleges tevékenységet folytat, amelyet mindössze két hazai szervezet végez itthon ilyen formában. Nemcsak menedéket biztosítanak a rászorulóknak rövidebb időre vagy akár 1 éven keresztül, de segítenek a családoknak újrakezdeni az életüket kiköltözési támogatással, illetve hozzájárulnak a gyermekek speciális felzárkóztatásához. Az Alapítvány komplex tevékenységet végez 10 éve, mégsem kapták meg eddig a megérdemelt figyelmet. Az összefogás célja elsősorban, hogy a meglévő támogatásaikat továbbra is biztosítani tudják a rászorulóknak, valamint, hogy a májusi adóbevallásnál többen támogassák őket az adójuk 1%-val, mint ahányan azt tavaly tették.

A divatszakma hogyan tud segíteni egy ilyen eseményt? Divat és jótékonyság hol és hogyan tud jól kapcsolódni?

Összefogással. Részvétellel. Kommunikációval.

A programot úgy állítottuk össze, hogy minél több érdeklődőt meg tudjunk szólítani, hogy bárki találhasson magának olyat, amire szívesen eljön, részt vesz, és így, a támogatói jegyével máris hozzájárul az Alapítvány tevékenységéhez. Az esemény mögött álló csapat tagjainak és nekem is az a személyes tapasztalatom, hogy az elmúlt másfél hónapban nem volt ember, akit ha megszólítottunk a Fashion Issue kapcsán, ne segített volna. Pedig nincs mögöttünk se szervezet, se pozíció, se budget. A jó ügy, jó embereket vonz.

A kezdeményezésben, az esemény lebonyolításában – ahogy már említetted is – mindenki önkéntes alapon vesz részt, támogatók segítségével. Hogyan állt fel, kikből áll a csapat?

A koncepció alapján állt össze a szűk stáb, olyan szakemberekből, akiknek meggyőző tapasztalata van az adott területen. Mayer Kitti évek óta az egyik legprofibb designmenedzser, az ő nevéhez fűződik a karácsonyi Ajándék Terminál és a Design Terminál jótékonysági aukciója is. Winkler Nóra, aki szintén önkéntes alapon bonyolítja le a szombat esti aukciót, egymaga több projektet visz, mint a stábtagok együttesen. Kovács Niki profi projektmenedzser divat- és kommunikációs területen, bármit remekül megold. Badics Beatrix, aki a Mommy and more lifestlye blog alapítója, aktívan pörög a hazai divatiparban, remek szervező. Ott Anna a Hadik és a Société Budapest lelke fogja moderálni a Fashion Issue kerekasztal beszélgetéseit. A Société Budapest oldaláról Kálóczy Zoltán önkéntes projektvezető társamnak köszönhetően pedig nem csak helyszínünk lett, de úgy kezeli a kezdeményezést, mintha a legjobb barátjának szerveznénk meglepetés bulit. Kálmán Máté grafikus, akinek többek között a Brain Bar Budapest arculatát is köszönhetjük, készítette az összes kreatív anyagunkat. Sápi Bea pedig egy különleges divatillusztrációval készült a gardróbvásárhoz.  És hát semmire sem mennénk a designerek nélkül, akik egy-egy felajánlott értékes tárgyukkal, vagy szolgáltatásukkal járultak hozzá az aukcióhoz. A Fashion Talks kerekasztal beszélgetések vendégei, Dr. Krasznai Zsolt, Galamb Eszter a Triumph marketingvezetője, vagy Sabján Johanna a Cosmopolitan főszerkesztője is örömmel csatlakoztak. Illetve ott van a 25 divatblogger, akik egy teljes programpontot tesznek ki a rendezvényen, továbbá fontos véleményvezérek, mint Mádai Vivien, Epres Panni, Fenyvesi Zoli, Szilágyi Szilvi is segítik a kommunikációt, hogy minél többen halljanak a kezdeményezésről. De minden glossy-nak, site-nak is hálásak vagyunk, akik foglalkoznak az ügyünkkel.

Az esemény egy designer aukcióval zárul. Mely magyar tervezők termékeire, szolgáltatásaira lehet majd licitálni? Illetve milyen más programok várhatók március 23-án, a Sociétében? 

Szombaton már 11 órától várjuk az érdeklődőket. A gardróbvásár mellett a nap folyamán nagyon fontos és izgalmas témákban tartunk kerekasztal-beszélgetéseket. Az árverés pedig este 8 órakor kezdődik.

Nagy szerencsénk van, hogy ennyi remek aukciós tárgy és szolgáltatást tudunk az adományozók figyelmébe ajánlani – összesen 20 tétel kerül kikiáltásra. Voltak, akik egy élménycsomagot ajánlottak fel, amely egy szabadon választható workshopra váltható be, így a nyertes licitáló nemcsak egy általa készített tárggyal, hanem egy élménnyel is gazdagabb lesz. Ilyen workshopot ajánlott fel többek között a Müskinn, a Madzag, a Mittersisters vagy a PINKPONILO. Emellett licitálhatunk a Vengru és a pici and the city egyedi ajánlatára is: előbbinél a nyertes licitáló maga állíthatja össze saját ízlésének megfelelően azt a táskát, amit megálmodott, utóbbinál pedig a kedvenc kutyafajtánk sziluettje kerülhet rá a választott gyerekpantallóra. Csodálatos ékszerek lesznek a Karman Jewelry, dorivisy, Fruzsi Fekete Jewelry, SAPI és BORIBIANKA márkáktól, a VYF és a Société Budapest közös felajánlása pedig egy-egy egyedi printelt selyemsál. Ha különleges táskára és divatkiegészítőre vágynánk, akkor a MURI Design Studio, a The Naan Design, a Tenshibag, az Anka brandek felajánlásainál érdemes izzítanunk az aukciós tárcsáinkat. Az árverést Góg Angéla food designer és Forrai Ferenc tipográfus limitált kiadású szeretetkekszeivel koronázzuk meg: a Goga Food Design édességcsomagokra több licitáló is lecsaphat egységes kikiáltási áron, így aki esetleg valamelyik általa kiszemelt tételről lecsúszott volna, az is hozzájárulhat egy jelképes összeggel az Alapítvány munkájához. Tapasztalatból tudjuk, hogy ez a tétel az egyik legnépszerűbb a sorban, így mindenképp érdemes résen lennie annak, aki szeretne megkaparintani belőlük egy csomaggal.

 

Fashion Issue – a Mi Ügyünk
Időpont: 2019. március 23.
Helyszín: Société Budapest (1051 Budapest, Sas utca 15.)

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük