fbpx
Nyomj Entert

A Közben stúdió workshopjai | RisoPlant X Berecz Vanda

A Heinrich udvar tervezői közül többen úgy döntöttek 2019-ben, hogy stúdiót alapítanak. A közös műhely, a Ráday utcában található Közben tagjai közül Berecz Vanda és a RisoPlant alapítói készülnek online és offline workshopokkal az idei Budapest Design Week Nyitott Stúdiók programjának keretében.

A Közben stúdió átmeneti megoldásnak indult a Heinrich udvarból szétszéledt kisvállalkozások összefogására, végül a KELE clothing, a NŌWA accessories, a RisoPlant és Berecz Vanda tervezőművész állandó főhadiszállása lett. A limitált darabszámban készülő kötött pulóverek, bőrtáskák, hazai kertészetben nevelt kaktuszok, és egy old school riso nyomtató között működnek a tervezők munkaállomásai, az üzlethelyiség hátuljában pedig valóságos növénylaboratórium üzemel.

Ám nemcsak a volt közös helyszín fogja össze a Közben stúdió tagjait, hanem a környezettudatosság iránti elkötelezettség is. A RisoPlant például a limitált szériás nyomtatást és a virágcserepek újrahasznosítását, a NŌWA accessories bőrhulladék újrafeldolgozását tűzte ki célul, a KELE clothing termékei pedig javarészt ecoTEC tanúsítvánnyal ellátott alapanyagokból készülnek.

A Nyitott stúdiók programsorozat keretein belül a RisoPlant két tagja, Nosek Mimma a risográf technikák rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket, Erdész Dávid növényültető workshopot tart, míg Berecz Vanda bőrtáskakészítő foglalkozással várja a látogatókat. A Közben stúdió triója online bejelentkezéssel is kedveskedik a Budapest Design Week követői számára.

Programtípus: ONLINE, OFFLINE

A Budapest Design Week programjai az eseménysorozat hivatalos weboldalán követhetők.

Fotó: Mohai Balázs

Berecz Vanda | Instagram
RisoPlant | Facebook | Instagram
BDW | Web | Facebook | Instagram

Forrás: BDW

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük