fbpx
Nyomj Entert

A Logifaces megújult, kortalan arculata | DE_FORM

A Planbureau építészeti és designstúdió által megálmodott Logifaces története 2012-ig nyúlik vissza. A logikai játék igazi sikertörténet: elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat, több ezer darabot adtak el belőle, sokan a Rubik-kocka utódaként emlegetik. Eredményességét újabb szintre szerették volna emelni alkotói, ezért felkérték a kreatív ügynökségként funkcionáló DE_FORM-ot a termék új arculatának kialakítására. Nézzük az eredményt!

A CAD-modellezés elemeiből inspirálódott Logifaces-t korábban visszafogott színekkel, betonból készítve kínálták a designboltok. Vásárlói jellemzően felnőttek voltak, akik inkább dekorációs designelemként, mintsem játékként használták. Ezen szeretett volna a Planbureau és a DE_FORM változtatni egy olyan koncepciót kidolgozva, ami sokkal tágabb cél-és korcsoport számára teszi vonzóvá és valóban játékszerűvé a produktumot. 

Az alapanyagot strapabíró fára cserélték, a márka hangulatát pedig vidámabbá és fiatalosabbá alakították. A projektbe többek között a weboldal, a logó, a csomagolás, valamint az offline és online marketingtevékenység teljes újratervezése tartozott bele.

„Mivel a terméket mostantól nemcsak designboltokban és múzeumok ajándékboltjaiban lehet majd kapni, hanem célunk bekerülni a játékboltok polcaira is, mindenképpen igyekeztünk kitűnni mind színekkel, mind tipográfiával. Elhagytuk az eddigi elegáns, kissé luxushangulatot, igyekeztünk olyan vizuális arculat kialakítani, ami szélesebb közönség számára is befogadható. Fontos kiemelni, hogy így fő célcsoportunk a családok és gyermekek lettek” – mesélte Demeczky Nóra és Déry Enikő, a DE_FORM két tervezője. 

Az új arculat fontos eleme a háromszög alapú, élénksárga csomagolás, ami a játék alapmegoldását mutatja be. 

„A csomagolást természetes és tartós anyagokból terveztük, mindenképp el akartuk kerülni, hogy bármilyen fóliát kelljen használnunk. Fontos tervezési szempont volt még, hogy könnyedén vissza lehessen csomagolni a játékot, ne végezze papírhulladékként a doboz. Láttatni akartuk viszont a terméket, így a dobozon méretarányosan jelenik meg a termék fotója” – mondta el Nóra és Enikő.

„A csomagoláson kívül a weboldal a személyes kedvencünk: rengeteg okos és játékos gesztust csempésztünk bele. A Planbureau edukációs célokra és közösségépítésre is elkezdte alkalmazni a játékot, ezekről az új weboldalon lehet majd hamarosan több információt is megtudni” – mesélte Nóra és Enikő.

A következő lépés a közösségimédia-kampány brandingelése lesz, de párhuzamosan több izgalmas projekten is dolgozik együtt a két kreatív vállalkozás.

Fotó: Lakos Máté

Weboldal-programozás: Zalkai Bálint

Logifaces | Web | Facebook | Instagram

DE_FORM | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük