fbpx
Nyomj Entert

A vonalkód forradalma

Ma, amikor egyre több márka igyekszik termékeit vonzó csomagolásba burkolni és a legapróbb részletekig tudatosan megtervezni a formától a színen át a kiszerelésig, akkor hogyan lehetséges, hogy egy olyan apró, de mégis minden csomagoláson kötelezően megjelenő elem, mint a vonalkód, kimarad ebből a folyamatból? A különböző vastagságú, fekete párhuzamos vonalakból és a vonalak alján elhelyezett számokból álló vonalkód számos információt hordoz magában a termékre vonatkozóan, de ez nem jelenti azt, hogy nem képezheti ez ugyanúgy a csomagolástervezés folyamatának részét.

A japán  Design Barcode csapata pontosan ennek megváltoztatására adta a fejét: a vonalkódok technológiai követelményeinek hosszas tanulmányozása után számtalan nagy vállalat termékei számára terveztek már egyedi vonalkódokat – Japánban és az Egyesült Államokban egyaránt. Így van remény, hogy a néha giccses, de legtöbbször inkább ötletes vonalkód variációk lassan átveszik az uralmat a világ többi táján is.

barcode_design_ackaging11 design-barcode-product-main-1 design-barcode-product-main-2 design-barcode-product-main-52e86129ccd9837ce54344729f83b3ad6Codigo-1d-barcode1

(source)