fbpx
Nyomj Entert

Ajándék Terminál I HYPE-válogatás 03.

Már csak kettőt kell aludni karácsonyig! Íme a HYPEANDHYPER utolsó idei „ötös listája” az Ajándék Terminálban (is) kapható, magyar tervezők által készített klassz termékekből, ezzel segítve az ultra last minute ötletelést. Tőlünk. Nektek. Szeretettel.

 

Kis Hungarikumhatározók

A Kis Hungarikumhatározók Szabó Zsófi grafikus dizájn kiskönyveinek sorozata, amely a helyiek szemszögéből mutatja be Magyarország kulturális jellegzetességeit és a nevezetes hungarikumokat kortárs, fiatal írók tolmácsolásában. Az illusztrált kiskönyvek szarkasztikus humorral, tematikusan értelmezik újra a hungarikumok fogalmát. Az első kiadás hat zsebkönyve, a Balaton-, a Piac- a Fürdő-, a Kocsma-, a Közhely- és a Pálinkahatározó magyar, angol és olasz nyelven jelent meg, a második kiadásban a fordítás a német és a japán nyelvű verziókkal bővült. A sorozatba 2016-ban három új cím is kerül: a Konyha-, Puszta-, és Találmányhatározó, melyek szintén megjelennek angolul, németül és japánul is. A könyvekhez kiegészítő termékként kártyapaklik, vászontáskák és noteszek is készültek.

Facebook

 

SUSU Kerámia

A SUSU Asbóth Szaffi és Bodnár Flóra márkája. Minden kerámiájuk egyedi, kézzel készült darab. Nagyon szeretik, hogy az első lépéstől az utolsóig mindent ők csinálnak. Tárgyaikban a manualitás, az organikus motívumok, illetve a színvilág teljes összhangban vannak egymással. Szeretik ábrázolni az emberi arcot vagy kezet, amelyek nem csak mintaként, hanem a tárgyak formavilágában is fellelhetők. Nagyon fontos számukra, hogy szép tárgyakkal vegyék körbe magukat, és hogy másoknak is ilyeneket készítsenek, amire mindig jó ránézni. Egy csillogó arany fejecske, egy simítani való kis tenyér – egyszerűen kell!

Instagram

 

Ducsai.Leather.Goods

2011 óta készítenek bőr kiegészítőket, szem előtt tartva a felhasználóik igényeit, melyeket minőségi alapanyagokkal és gondosan megtervezett, egyedi designnal egészítenek ki. Gondosan válogatott, magas minőségű, elsősorban növényi cserzésű bőrökkel dolgoznak, melyeket gyakran szokatlan textilekkel kombinálnak. Így egyesítve a modern anyagokat a tradicionális technikákkal. A funkció-vezérelt alkotásban hisznek. Náluk minden egyes ötlet valódi igényből születik, aminek alapos átgondolását követően egy termék, csak a prototípus tökéletesítése és tesztelése után kerülhet gyártásra. Ráadásul nem csak nőknek, de férfiaknak is készítenek nagyon ízléses kiegészítőket. A barna és fekete tárcájuk szerintünk például igazi főnyeremény: egyszerű, szép és elegáns.

Weboldal

 

eVe by Eva Remenyi

A dinamikusan fejlődő, 2012-ben alapított budapesti márka ötvözi a modern, friss szemléletet az ötvösség hagyományos technikáival. Minden darab kézzel és nagy odafigyeléssel készül, egy fiatal budapesti csapat segítségével. Reményi Éva karakteres ékszerein egyszerre figyelhetőek meg a geometrikus és ritmikusan ismétlődő természeti elemek. Ezen stílusjegyek mégis olyan egységet alkotnak, amelyek azonnal felismerhetővé teszik az általa tervezett exkluzív darabokat.

Weboldal

 

Todasbonobas

Ez egy művészeti kollaboráció Aurora Portilló, barcelonai illusztrátor és Holbis Emőke, budapesti designer között. Néhány állatfaj viselkedéséből inspirációt merítve, 2016 nyarán megterveztek és legyártottak egy állatfigura sorozatot betonból. Ezek a kézzel készített egyedi kis bonobo, bálna, pingvin és elefánt szobrok néhány éve, egy-egy QR-kóddal ellátva, kikerültek Budapest és Barcelona utcáira. A QR-kódról letölthető információ az adott állatfaj érdekes és emellett tanulságos viselkedését mutatta be olyan üzeneteket közvetítve, mint az előítélet-mentes, szabad szerelem, női vezetők és a női összetartás fontossága.

Weboldal

Fotók: Födémesi Csaba

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük