fbpx
Nyomj Entert

Állást akarsz? Guerilla önéletrajz.

Sokan bajlódtunk már hosszú órákon keresztül, hogy a múltbéli tapasztalatainkat, speciális tudásunkat, nyelvi készségeinket egy egy oldalas, ám de szépen megformázott dokumentumba illesszük, hogy mikor jön a megváltó telefonhívás, hogy fel vagyunk véve készen álljunk elfoglalni újdonsült pozíciónkat csilliárdokat keresve. De van hogy nem jön. Se ma, se holnap, se azután. Így újra megpróbáljuk. De most sem. Ezen az állapoton felbuzdulva összegyűjtöttünk nektek olyan arcokat, akik meg sem próbálták a hagyományos utat járni, és egyből az ultrabrutál szinttel nyitottak.

The Creative Ransom

Andrew Grinter, és társa Lee Spencer-Michaelsen avval hívta fel magára a figyelmet, hogy ahelyett, hogy bugyuta CV leveleket küldtek volna, újságokból kivágott betűkből egy URL címet küldtek el kreatív igazgatóknak, akik felfigyeltek a “fenyegetésre” és rögvest interjúra hívták őket. Heten is. Ma a srácok az Ogilvy-nál dolgoznak, kell ennél több?!

Google job experiment

Alec Brownstein szövegíró nagyon jól ismeri a kreatív igazgatókat, sok ügynökségnél dolgozott már, így tisztában volt azzal is, hogy ezek az emberek imádják böngészni a Google-on a róluk írt cikkeket, véleményeket. Alec így nem tett mást, mint az általa kiszemelt 5 kreatív igazgató nevével ellátott domaint megvásárolta, majd egy apró (5$) Google Adwords kampánnyal promótálni kezdte ezeket. Mit ad Isten, az összes kreatív igazgató lecsapott rá, ma a Young&Rubicam csapatát erősíti New Yorkban.

Twitter job hustle

A közösségi média a munkaidő része ezt mindannyian tudjuk. Már, ahol nincs letiltva minden. Na de egy kreatív ügynökségnél ez kizárt, ezért a tehetséges szabadúszó Bas Van de Poel and Daan van Dam csapat neki is látott, követni a világ vezető ügynökségeinek kreatívjait de nem is akárhogyan! A Twitter felületén az utolsó “követők” mindig megjelennek érkezési sorrendben, ezért ezt a lehetőséget kihasználva a csapat egy “hire us” képet rakott ki a kővetők profil képeinek segítségével. Ha nagyon zavaros volt, nézd meg videón is.

Vick müzlis doboza

A kanadai származású Victor Rodriguez egészen komolyan vette az angol mondást “think outside the box”. Saját grafikával ellátott müzlis dobozt készített, amelyet elhelyezett a boltok polcain, illetve több csomagolóterv pályázaton is indult. Zseniális.

Ő itt Erika

Nem véletlen, hogy előre került a videó, semmiképpen sem szerettem volna semmiféle poént lelőni a leírással. A videót Miguel Durao szövegíró készítette, aki végül megkapta a hőn áhított londoni állást. Nem is csoda. 🙂

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük