fbpx
Nyomj Entert

Apple Card

Az Apple a Goldman Sachs-szel partnerségben a telefonálás után a kasszánk megreformálására vállalkozott. Bizonyára többetekben felmerült már, hogy valójában egyik, költéseinket vagy forgalmunkat elemző, bevalláson alapuló app sem jó, vagy hogy a számlatörténet áttekintése sehova sem vezető, időpazarló megoldás, a bankok pedig teljesen tudatosan nem törekednek arra, (vagy törekedtek eddig, mert vannak ígéretes fejlesztések) hogy teljesen átlátható képet kapjunk.

A nagy tech vállalatok már vagy telefonon, vagy más digitális eszközön keresztül beléptek a tranzakciók világába. Az Apple mostani fejlesztése ezzel szemben egy hitelkártya csupán, amely ugyan titánból van, de ugyanúgy használható mint az eddigi kártyák. A pénzügyi összehasonlítástól megkímélném magam és titeket is, tekintve, hogy az USA-ban releváns kamatok és a kártyát terhelő költségek számunkra per pillanat teljesen érdektelenek, de ami talán érdekes összehasonlítási alap, hogy ennél a hitelkártyánál a visszatérülő összegek nem hónap végén, hanem azonnal megjelennek a számlán.

Ami miatt mi is írunk a kártyáról az a legfontosabb képessége: fejleszti a pénzügyi tudatosságunkat, azáltal, hogy elemzi, kategorizálja és segít megérteni saját költési szokásainkat, amely sokunkra ráfér. Ilyen alkalmazások is voltak már, de az Apple-ben bízhatunk azon a téren, hogy érthetővé tudják tenni számunkra a kinyerhető adatokat.

Ja igen, tech óriások és bizalom… A vállalat ígérete szerint, harmadik félnek, (már ha az Apple x Goldman Sachs kettőst egy félnek tekintjük) sosem adják ki az adatainkat. Na igen, azt hiszem, éppen elég az is, ha náluk megvan.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük