fbpx
Nyomj Entert

Átadták az első Deák Erika Támogatást | MOME

A díj Deák Erika kortárs képzőművészeti galériatulajdonos kezdeményezésére és nagylelkű vállalásával, Fülöp József MOME-rektor pártolásával idén indult el. A támogatás célja, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Elméleti Intézetének mesterszakos hallgatói közül minden évben egy olyan hallgatót támogasson tanulmányaiban, aki diplomaévében a kortárs képzőművészet területén elmélyült kutatómunkát végez.

A nyertes pályázatot Viski Noémi Design- és művészetelmélet szakos hallgató nyújtotta be. Elmondása szerint kutatása az információs technológia környezeti hatásait vizsgálja, a hozzá kapcsolódó kiállításon pedig olyan munkák jelennek meg, amelyek a jelenünket és jövőnket érintő társadalmi és ökológiai problémákat vizsgálják, azokat kritikusan szemlélik, ezzel együtt pedig alternatív megoldásokat is felvázolnak.

A Deák Erika Támogatás jó példa arra a fajta gondolkodásra, mecenatúrára, amelyre egyre nagyobb szüksége van a kortárs művészeti szférának.

Minket, a HYPEANDHYPER csapatát külön öröm tölt el, hogy munkatársunk, Noémi kiemelkedő munkája és odaadó tevékenysége elismerésben részesült. Gratulálunk!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük