fbpx
Nyomj Entert

Átadták az idei Beazley Designs of the Year díjakat

A London Design Museum idén is kihirdette a Beazley Designs of the Year nyerteseit: húsmentes hamburgerpogács, a koronavírus vizualizációja és tüntetésperformansz is szerepel az idei évi díjazottak között.

A nyertes munkákból kirajzolódik, hogy a versenyben idén az etikus fogyasztói magatartás, a demokrácia és a pandémia témái voltak napirenden, a díjazott projektek pedig jól demonstrálják, hogyan tud a design a társadalmi problémákra és klímakérdésekre lehetséges megoldásokat ajánlani.

Az abszolút győztes projekt (amely Közlekedés kategóriában is nyertes lett) az amerikai-mexikói határon 2019-ben felállított libikóka-installáció, a „Teeter-Totter Wall” lett. Ronald Rael és Virginia San Fratello, illetve a Colectivo Chopeke munkájának egyik oldala az egyik, másik vége a másik országba nyúlik át, így a fal által elválasztott gyerekek együtt játszhattak.

Az építészeti projektek közt a Social Design Collaborative által tervezett ModSkool nyert. A helyi anyagokból és technikákkal készülő elemekből gyorsan felépíthető iskolákat állítanak Indiában a farmerközösségek számára.

Terméktervezés kategóriában az Impossible Foods által előállított húsmentes Impossible Burger 2.0-t díjazták, Divat kategóriában pedig a gendersemleges designnal, vegán bőrből készülő Telfar táskák nyertek.

A legjobb grafikai projektnek járó díjat Alissa Eckert és Dan Higgins munkája, a SARS-CoV-2 3D-ábrája nyerte.

Digitális kategóriában a chillei Colectivo LASTESIS tüntetés-performansza, az „Un violador en tu camino” nyert, amely a nőkkel és LGBTQ-közösségekkel szemben elkövetett szexuális erőszak elleni megmozdulásként indult el 2019-ben.

Aktivistaprojekt lett a közönségdíj nyertese is: a mini Stonehenge-téglaépítményeket a 2019-es hongkongi tüntetések ideje alatt, a rendőrautók feltartásának céljából helyezték ki a tüntetők.


Beazley Designs of the Year | Web

Forrás: Wallpaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük