fbpx
Nyomj Entert

Áttetsző TV az otthonodba

A kínai Xiaomi márka teljesen átlátszó képernyőjű televíziót mutatott be Mi TV LUX néven, amelyben a megjelenített képek valósággal lebegnek. A készülék 139,7 cm átmérőjű, mindössze 5,7 mm vastag és több mint egymilliárd színkombinációt képes megjeleníteni.

Bár hasonló koncepciók már korábban is léteztek, a Xiaomi újdonsága abban rejlik, hogy a technológiát tömeggyártásban, a háztartások számára is elérhetővé teszi.

A TV üveglapszerű hatása az OLED technológiának köszönhető, amely segítségével a LED-es változatokhoz képest jóval vékonyabb készülék készíthető és a fekete árnyalatai is mélyebbek, hangsúlyosabbak. A technológia lehetővé teszi továbbá a fény mindkét irányból történő áthaladását, így míg egy hagyományos TV-nek hátlapra van szüksége feldolgozó egységeinek tárolására, addig a Mi TV LUX esetében ezek egy kör alakú talpban kaptak helyet.

A Mi TV LUX átlátszó képernyőjű készülékét augusztus 16-án dobták piacra Kínában, ahol 49 999 jüanért, vagyis 2,1 millió forintért vásárolható meg.

Forrás: Dezeen

Xiaomi | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük