fbpx
Nyomj Entert

Balatoni kerítések Varga Marietta és Schmal Fülöp fotóin

Varga Marietta és Schmal Fülöp balatoni nyaralókerítésekről készült fotóival indul a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program első része.

A Veszprém-Balaton 2023 EKF programsorozat első része a hatvanas és a hetvenes években épült nyaralók érdekes formájú kerítésein keresztül az építészet területére enged betekintést.

[…] Ötletes, játékos formáikkal, remekül eltalált színeikkel a felhőtlen nyarakat juttatják eszünkbe, ám ennél többről is mesélnek. Ha mögéjük nézünk, felvillan a hatvanas-hetvenes évek társadalmi miliője, amiben megszülettek […]” – mondta el Törő Balázs, a Lackó Dezső Múzeum néprajzkutatója, a projekt ötletgazdája.

A szervezők várják mások csatlakozását is a programhoz általuk kedvelt kerítésről készített fotóval, és ha van, akkor a hozzá tartozó történet beküldésével az alábbi címen: formakontul@veszprembalaton2023.hu

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy óvják a tulajdonosok nyugalmát és személyiségi jogait. A fotókon ne jelenítsenek meg embereket, a képekről ne derüljön ki, hogy melyik utca milyen házszám alatti kerítését ábrázolja!

Forrás: sajtóanyag

Veszprém-Balaton 2023 EKF Formákon túl | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük