fbpx
Nyomj Entert

Bátori Zsuzsanna illusztrálta Dan Brown gyerekkönyvét

A többszörös bestseller szerző, Dan Brown egy gyerekkönyvvel debütált, amelyben a történetet az általa komponált zenét kísérik, de nem csupán ezért érdekes a Vad szimfónia: rajzait egy magyar illusztrátor, Bátori Zsuzsanna készítette.

Két évvel ezelőtt értesítette Bátori Zsuzsannát az ügynöksége, a londoni Good Illustration Agency azzal a hírrel, hogy a Penguin Random House-nál zajlik egy válogatás, amibe ő is bekerült, és akik közül egyvalaki a neves amerikai író könyvét illusztrálhatja.

„Karácsony előtt pár nappal pedig szólt az ügynököm, hogy engem választottak ki. Egy verses gyerekkönyvről van szó, az író pedig nem más, mint Dan Brown. Én ekkor visszakérdeztem, hogy a „Da Vinci-kódos” Dan Brown-ról beszélgetünk-e. Igen ő az, érkezett a válasz. Soha nem felejtem el, hogy mennyi érzelem kavargott bennem abban a pillanatban. Sajnos szigorú titoktartás övezte a projektet, így senkinek sem szólhattam róla. Piszok nehéz volt.” – meséli az illusztrátor.

Az illusztrátor és a szerző találkozására Zágrábban került sor, ahol a Dan Brown által komponált zeneműveket a Zágrábi Fesztiválzenekar előadásában hallgatták meg, és az első skicceket is itt egyeztették. Az együttműködés gördülékenyen ment, néhány hónap munka után jó pár oldal vázlatát változtatás nélkül elfogadták. Az illusztrációk digitálisan készültek, de részletei a kézzel készült rajzok hangulatát idézik.

A Vad Szimfónia alapja a zene: minden oldalon új állatokkal találkozhatunk, akik a végén egy szimfonikus zenekarrá állnak össze. A könyvhöz tartozik egy ingyenesen letölthető applikáció is, amely felismeri az oldalakat, így indíthatjuk el az adott történethez kapcsolódó zenei tételt. Emellett – az illusztrátor elmondása szerint – a könyv „telis-tele van a könyv kódokkal, rejtvényekkel – egy Da Vinci-kód gyerekeknek”.

Bátori Zsuzsanna | Web | Facebook | Instagram | Behance

Good Illustration Agency | Web | Facebook| Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük