fbpx
Nyomj Entert

Bemutatkoznak az első design LAB szériaérett termékei

Véget ért a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által 2020 tavaszán indított első design LAB inkubációs program: a hat hónapos gyártási folyamatot követően több mint negyven szériaérett termék született.

A pályázattal, illetve a programot megelőző Speed Dating kapcsolatépítő rendezvénnyel kapcsolatosan is hatalmas volt az érdeklődés: negyvenhárom tervező-gyártó páros nyújtotta be jelentkezését, akik közül hét páros kapott támogatási keretet termékeik megvalósításához.

A LOOP család néhány tagja


Az Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté együttműködésének köszönhetően létrejött LOOP bútorcsalád tizenkét egyedülálló, innovatív termékből áll, melyek tervezésénél a fenntarthatóság is fontos szempont volt.

A MATCH moduláris ülőgarnitúra-család egy lehetséges összetétele

A Varkoly Fiai Kft. és Horváth Máté a MATCH moduláris ülőgarnitúra-családot alkották meg, amelynek egyik különlegessége a kárpitozáshoz használt, PET-palackokból készült szövet és a párnák töltőanyaga, amely a gyártás során keletkezett habhulladékból állt össze.

Egy a Hommage lámpacsalád tagjai közül

A Micro-Licht Világítástechnikai Stúdió és Leits Miklós a Hommage lámpacsalád megalkotói. Egyedileg készülő fényvetőkorong és a lámpák porcelánmáza teszi különlegessé a világítótesteket.

A Tangens Office család egy tagja


A Rotte Kft. és Kele Sára a Tangens Office Home irodabútorcsalád fejlesztésén dolgozott, közös munkájuk révén tizenöt különböző, modulárisan összerakható, légies irodabútort született meg home office-hangulatban.

TILES szék


A Balaton Bútor Kft. Lakos Dániel tervezővel kiegészülve valósította meg a TILES széket, amely síkokból és poligonokból építkező formaalkotáson alapul és ergonómiailag is tökéletesre fejlesztett.

Pet Flat

A Tilia 2002 Bt. és Ulmann István olyan intelligens kutyaházat alkottak, amely funkcionális, esztétikus és önfenntartó is egyben: napelemmel, külső és belső kamerával, valamint rejtett világítással látták el.

BERRI lámpa

A POSITION Collective által tervezett és az Úri Lux Kft. által megvalósított BERRI lámpacsalád megformálásának kiindulópontja a portfóliófejlesztés volt, az inspirációt pedig a hóbogyó nevű növény adta.

Az MDDÜ igyekszik segíteni a kész termékek kiállításokon és designplatformokon történő megjelentetését, miközben már szervezik a következő design LAB inkubációs programot, melyre a jelentkezés már megnyílt. További információk ezen a linken.

Fotók: Rácmolnár Milán

MDDÜ | Web | Facebook | Instagram

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük