fbpx
Nyomj Entert

Betekintés Botos Balázs kerámiaműhelyébe | BDW Nyitott Stúdiók

Ha van humor és vidámság a tárgytervezésben, akkor Botos Balázs kerámiái biztosan az élen végeznek ebben. Víg utcai lakásműhelyében ezúttal online vezeti körbe és ismerteti meg alkotásaival az érdeklődőket az idei Budapest Design Week Nyitott Stúdiók programjának keretében.

Papíron formatervező, ötvös végzettsége is van, mégis a kerámiák ejtették őt rabul. Botos Balázs ékszerei és home decor tárgyai sokszínűek, meglepők és minden részletükben szerethetők. Elmondása szerint olyan tárgyakat készít, melyek kirángatják vásárlóit a hétköznapokból és megmosolyogtatják őket. 

Ezek után nem meglepő, hogy termékei között a színes késélezőtől a koponyabrossig számos forma és ötlet szerepel – ráadásul az utóbbi időben meseszerű nippeken is dolgozik párjával, Harsányi Hajnalkával. Balázs igyekszik a kerámia kis ökológiai lábnyomához mérten környezettudatosan megválogatni eszközeit: edényeit, bizonyos felszereléseit közeli éttermekből gyűjti be.

Az extravagáns megmunkálás mögött komoly szaktudás rejlik, amihez a helyszínt Víg utcai lakásműhelye biztosítja. Balázs a Nyitott Stúdiók programsorozat résztvevőjeként Instagramján mutatja be környezetét és munkáit.

Programtípus: ONLINE

A Budapest Design Week programjai az eseménysorozat hivatalos weboldalán követhetők.

Fotók: Mohai Balázs

Botos Balázs | Instagram | Behance
BDW | Web | Facebook | Instagram

Forrás: BDW

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük