fbpx
Nyomj Entert

Birkenstock papucsok merész kivitelben

A Birkenstock jellegzetes, ergonomikus papucsai a „csúnya cipők” rajongóinak és az egészséges életmód mellett elkötelezetteknek kedvencei is egyben. A német márka modelljei mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, klasszikus és időtlen, kétpántos Arizona papucsuk a tavalyi év egyik legtöbbet vásárolt terméke volt. A kényelmes lábbelik szerelmeseinek jó hír, hogy a Birkenstock a Tallahassee modell új kiadása mellett egy sor teljesen új designt dobott piacra a londoni Central Saint Martins egyetemmel együttműködésben.

A Central Saint Martins Egyetem divattörténeti és elméleti szakának hallgatói még 2018-ban kezdtek el kutatni a Birkenstock archívumában: a diákok a márka amerikai, olaszországi, japán és németországi archívumához nyúltak inspirációért. Az új papucs tervezéséhez olyan modellt kerestek, amely most is kortárs hatást kelt: így esett a választás a Tallahassee modellre, melynek új, friss színkombinációjú változata született meg most.

A kutatást egy divatprojekt is követte, amely során a mesterszakos tervezők gondolták újra az ikonikus márka klasszikus megjelenését. Végül négy koncepciót választottak ki sorozatgyártásra, melyeket Alex Wolfe, Saskia Lenaerts, Alecsander Rothschild és Ding Yun Zhang készítettek. A tervek során a Birkenstock jellegzetes talpszerkezete került a középpontba, az új kollekció darabjait pedig párnázott, páncélszerű részletek teszik előremutatóvá.

Már önmagában az is újdonság, hogy a kollekció létrehozásához a márka egy divatiskolával működött együtt – ahogy Oliver Reichert, a márka vezérigazgatója is kiemelte, „az oktatásba való befektetés a jövőbe való befektetést jelenti”.

Tallahassee fotók: Neil Godwin
Új modellek fotói: Matteo Carcelli

Birkenstock | Web | Facebook | Instagram
Central Saint Martins | Web | Facebook

Forrás: Wallpaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük