fbpx
Nyomj Entert

Bogdan Anghel | Modernista Bukarest

Pasztell rózsaszín és geometriai építészeti formák, növényzettel benőtt betonfelületek, jellegzetes csigalépcsők: Bogdan Anghel, Modernist Bucharest című fotósorozatában romantikus nosztalgiával örökíti meg Bukarest modernista építészeti örökségét, és hívja fel a figyelmet annak fokozatosan romló állapotára.

Bukarest városképe nagyon összetett. Az egységes városi részletek mellett a rend keveredik a káosszal, a régi az újjal, az egyszerű a meghökkentővel, a modern a hagyományossal. A román fővárosban több korszak lenyomata is felfedezhető, olyan építészeti stílusok vannak jelen egyszerre mint a neoklasszikus, a bizánci, a neoromán vagy neogótikus, és a modernizmus.

Bogdan Anghel fotóművész számára ebben a „zűrzavarban” a modernista épületek jelképezik a harmóniát és az egyszerűséget. Nosztalgikus fotósorozatában a képek őszinteségét tovább hangsúlyozza, hogy Bogdan nem a digitális fotózást választotta – képeit 35 mm-es filmre készíti. A sorozat célja nem csak a modernista építészet esztétikája előtti tisztelgés, hanem figyelemfelhívás az egyes épületek egyre sürgetőbb megóvására.

Forrás: freundevonfreunden.com

Bogdan Anghel web | Bogdan Anghel Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük