fbpx
Nyomj Entert

Budapest Vice_1 – Benski

FREEE Magazin fotózás Moháékkal

A kép megtévesztő kontextus nélkül, de én mint újságíró többször beálltam a crewfotókba a rapper kollégákkal pózolni – így történt itt is – a képszerkesztőnek tetszett a posse fotó és beszerkesztette. Így kerültem képbe szó szerint.


Balról jobbra: 
Funktasztikus, Busta, Tyson, Benski, Mohaman, Game, Peppino – FREEE Magazin, hip-hop rovat, Da Flava Család portré és interjú, rovatvezető és szerkesztő: Simon Benski Bence 2000-2001 körül

A fotó egyébként a Váci út és a Hungária körút kereszteződésében készült, a felüljáró alatti parkolóban, ahol a társaság Mohaman GMC márkájú SUV-ja körül pózolt vérfagyasztó keménységgel. Remekül szórakoztunk.

Akkoriban – 24 éves koromban – hagytam fel teljesen a rapeléssel és igyekeztem integrálódni a civil életbe, bár akkor már talán 3 éve vittem a FREEE hip-hop rovatát is. Misszióm volt, hogy hírt adjak arról, micsoda változatos és sokszínű a nemzetközi és a hazai kultúra. Fontosnak tartottam, hogy quasi underground előadóként ne kizárólag a saját ízlésemnek megfelelő produkciókkal, hanem az összes létezővel megismertessem lassú hónapok alatt a hazai olvasótábort. Akkoriban a print magazinoknak volt értékük még, az online térben csak a fórumozás ment, túl sok értékelhetőt nem találtunk a portálokon kívül.

A zeneipartól visszavonulni képtelen Moha annak idején erős hitelességet igyekezett felépíteni maga köré. Úgy gondolta, ha sok tehetséget leszerződtet a Da Flava címkéje alá, akkor mindenki hirtelen elfelejti a fájdalmas 90-es évekbeli tevékenységét.

Peppino azóta felnőtt nagyfiával hip-hop rádióműsort vezet, Tyson könyvet írt, Funktasztikus gyártja a dalokat, Bustáról nem lehet eleget hallani, Game visszavonult. Mohát pedig végtelenül sajnáltam.

 

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük