fbpx
Nyomj Entert

Csíkos szívószálak okozzák a repülők pusztulását | Filip Hodas

Filip Hodas prágai 3D-művész szürreális renderei egy disztópikus valóságba engednek bepillantást. Képei a virágzó digitális kultúra és az összeomlás szélén álló valós világ ellentmondásaira épülnek. Lenyűgöző alkotásaiban gyakran jelennek meg rajzfilmfigurák, gyorsétteremláncok és popkulturális utalások rengeteg iróniával fűszerezve. Képei azért nagyon hatásosak, mert a lehetetlen dolgokat nagyon valóságosan ábrázolják. Legújabb szarkasztikus munkájában a különféle „járműfajokra” leselkedő „veszélyes” hulladékokat mutatja be.

„Számtalan hajó sérül meg évente eldobott italoscsomagolások miatt. Ezek a hajótest köré tekeredve akadályozzák meg azok mozását. Becslések szerint évente mintegy százezer tengeri hajó pusztul el emiatt.”

„Tanulmányok szerint évente több mint egymillió repülőgép pusztul el a tengerpartokon, miután kifutópályának hiszik az ott eldobott csíkos műanyag szívószálakat, és rájuk zuhannak.”

„Az eldobott műanyagpoharak különösen veszélyesek a tehergépkocsikra. A gyanútlan teherautók könnyen csapdába esnek, amikor összetévesztik a pohár nyílását egy alagúttal.”

Filip Hodas | Web | Behance | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük