fbpx
Nyomj Entert

Csontváz inspirálta autódesign | Ondrej Hlavenka X Lotus

Ez az Ondrej Hlavenka tervei alapján készült koncepció annyira áramvonalas, légies és könnyed, hogy akár Pókember is használhatná.

Szöveg: Szolomayer Márk

A természet a legjobb inspiráció egy modern terv készítéséhez is: a képek alapján láthatjuk, mennyire igaz ez. Ondrej ötleteit csontvázakból merítette: ezekben a szerkezet úgy marad erős, hogy közben nagyon kevés építőelemet használ. Ez a Lotus-koncepció a jövő autójának egy változatát mutatja be: a sűrűnek ható, mégis minimalista formákkal teljes mértékben a teljesítményre összpontosít nagy mennyiségű felesleges tömeg eltávolításának segítségével. Érezhető, hogy Ondrej Hlavenkára erősen hatott Ross Lovegrove organikus designfelfogása.

Az autó kiegyensúlyozott elrendezésének köszönhetően csökkenti az ellenállást, ideális aerodinamikát biztosítva a maximális sebesség eléréséhez, mely döntő lehet egy célegyenesig kiélezett küzdelemben.

A hajtáslánc feltehetően elektromos lesz a későbbi verziókban, szintén helytakarékossági szempontokból. Az organikus, hálós koncepció miatt a gyártó hívhatná a modellt Lotus Webnek is, ezzel akár saját járművet is biztosíthatna Pókembernek egy elkövetkezendő filmben. Addig is, míg el nem készül a pókfényezésű Lotus, mindenképp érdemes tovább tanulmányozni az autó különleges formavilágát, mely csodálatosan bemutatja, hogy a technika mi mindent tanulhat a természettől.

Ondrej Hlavenka | Instagram | YouTube

Forrás: YankoDesign

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük