fbpx
Nyomj Entert

DHB X HYPE – Nyitott Stúdiók I DIGIC Pictures

A DIGIC Pictures 17 éves múltra visszatekintő animációs stúdió Magyarországon, mely évek óta a 3D animációs és filmes VFX világ élvonalában tevékenykedik. Alkotásaival évről évre a legnevesebb nemzetközi díjakkal jutalmazzák a stúdiót. A cég megalapítása óta elsősorban a legismertebb videójátékokat (Assassin’s Creed, Call of Duty, League of Legends, Final Fantasy etc.) reklámozó animációs trailereket, cinematic-okat készít a nemzetközi piacra. A DIGIC-nek lehetősége volt a 2019 tavaszán bemutatott Netflix saját gyártású animációs sorozatán, a Love, Death & Robots antológián dolgoznia. A Design Week keretén belül szeretettel várják a játék és filmes világ érdeklődőit egy stúdiólátogatásra. Nyitott stúdiók a HYPEANDHYPER-en!

Szerzők: Mayer Kitti, Farkas-Zentai Lili

Fotók: Rácmolnár Milán

A számítógépes és konzol játékok, a 3D animációs filmek szerelmeseinek most különleges élményben lehet részük: ellátogathatnak ugyanis abba a stúdióba, ahol a kedvenc videójátékaikat beharangozó trailerek készülnek. A DIGIC Pictures animációs stúdió csak és kizárólag a Design Hét Budapest alkalmával tart vezetést Záhony utcai főhadiszállásán, a Graphisoft Parkban. Assassin’s Creed, Call of Duty, League of Legends, Final Fantasy – többek között ezekhez a videójátékokhoz készített az immár 17 éves múltra visszatekintő cég hiperrealisztikus előzeteseket. 2019 tavaszán debütált a Netflix saját gyártású animációs antológiája, a ’Love, Death & Robots’, amelyből a DIGIC Pictures is kivette a részét: az ’Ice Age’ epizód hűtőszekrényben játszódó CGI jeleneteit, valamint egy teljes epizódot, a ’The Secret War’ címűt is a magyar csapat jegyez.

A DIGIC Pictures nevét akkor is illik ismernünk, ha nem vagyunk gamerek, hiszen maga a 3D-s animációs film mint műfaj is megérne egy misét, a DIGIC Pictures pedig ennek a műfajnak az éllovasa, aki számos nemzetközi filmes díjat is magáénak tudhat. A tévéképernyőn vagy a számítógép monitorján megjelenő néhány perces jelenetek mögött hosszú hetek, hónapok munkája áll: vizuális forgatókönyv rajzolása, karaktertervezés, jelenetek világítása, vizuális effektek elkészítése mind-mind azt szolgálja, hogy egy izgalmas, pörgős, realisztikus végeredmény szülessen, mely akár önálló rövidfilmként is megállja a helyét.

A Design Hét Budapest ideje alatt a DIGIC Pictures munkatársai vezetik körbe az érdeklődőket, bemutatják az animációs film készítésének különféle fázisait, az egyes feladatok ellátásáért felelős divíziók mindennapjait, és még a photoscan stúdióba is bekukkanthatunk. S hogy ott pontosan mi történik, a Nyitott Stúdiós vezetés alkalmával kiderül. Érdemes időben regisztrálni!

Nyitott stúdió I DIGIC Pictures:

Időpont: 2019. október 7-én és 8-án 14:00-16:00

Helyszín: 1031 Budapest, Záhony utca 8., Graphisoft Park (Hz épület)

További részletek és regisztráció a Design Hét Budapest honlapján!

Az a bizonyos dDay…

A HYPE két apró kérdéssel és persze a rájuk adott válaszokkal szeretné még inkább felkelteni az érdeklődést az adott stúdiók, műhelyek iránt. Mind a tizenöt idén bemutatkozó Nyitott Stúdiónak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel. A DIGIC Pictures az éves csapatépítőről mondott el nekünk belső információkat – lazulás, kaland, összetartozás.

Melyik három szóval tudnád a legjobban jellemezni a stúdiótokat?

Minőség, kreativitás, „Next Generation Technology”.

Van valami különleges szokásotok vagy mindennapi, de mégis nagyon sajátos rutinotok a stúdión, csapaton belül? Ha igen, mi az?

Céges hagyományunk az évente megrendezésre kerülő dDay csapatépítő eseményünk. A történelmi megnevezésre rímelő céges DIGIC Day egy olyan nap, amikor az egész cég együtt, közösen tölt el egy napot egy külső helyszínen. Célja a közös lazulás és a csapatépítés. Ilyenkor tematikus programokkal kedveskedünk a kollégáknak. Voltunk már kalandparkban, western faluban, a tavalyi eseményünk pedig egy közös strandolós „partra szállás” volt, ahol ki lehetett próbálni a felnőtt, vízi ugráló-várat vagy a wakeboardot.


A HYPEANDHYPER 2019-ben újra médiapartnere a Design Hétnek, és ennek kapcsán – egy kiállítás és egy záró meglepetés mellett – az októberi eseménysorozatot mintegy felvezetve, cikksorozatban mutatjuk be az idei Nyitott Stúdiókat.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük