fbpx
Nyomj Entert

DHB X HYPE – Nyitott Stúdiók I GOGA Food Design

Milyen a boldogság íze? Milyen belekóstolni mások emlékeibe? És vajon mit fogunk enni a jövőben? Góg Angéla projektjei és kutatásai során ezekre a kérdésekre keresi a választ, amiből most ízelítőt kaphatunk stúdiójában. Történetek, ízek, találkozások. Nyitott stúdiók a HYPEANDHYPER-en!

Szerzők: Mayer Kitti, Farkas-Zentai Lili

Góg Angélával és alkotásaival legtöbbször különféle rendezvényeken, design eseményeken, kiállítás megnyitókon találkozhattunk, de láthattuk őt az Édesség Labor pultja mögött az ’Emlékek cukrászdája’ és a ’Prizma’ food design projektjei kapcsán is. ’Az emlék íze’ és ’A vasárnapi ebéd’ projektek ugyancsak átmeneti helyen kerültek bemutatásra: előbbivel a Négyszoba Galériában, utóbbival a HybridArt Space kiállítóterében találkozhatott a közönség.

Fotók: Rácmolnár Milán

A Goga Food Design most végre saját otthonra talált: a Reviczky utcába költöztek a történetek, ízek, emlékek, a nagymama sütije és az ebéd utáni, kávéba mártott kockacukor. Angéla valamennyi projektjét komoly kutatómunka előzi meg: ízek és emlékek kapcsolatát, ételekhez fűződő viszonyunkat vizsgálja, az ismerősség érzésével ízesíti az általa újragondolt ételeket, falatokat. De nemcsak a múltban kutakodik: az utóbbi időben a jövő ízére is kíváncsi.

A Goga Food „receptjeibe” kaphatunk végre bepillantást, sőt a Design Hét ideje alatt a tervező kóstolóval egybekötött bemutatóval várja az érdeklődőket otthonos stúdiójában. A gourmand-ok semmi esetre sem fognak csalódni, a kíváncsibb látogatók pedig arra is választ kaphatnak a tervezőtől, hogyan is kell elképzelnünk a jövő ízét.

Nyitott stúdió I GOGA Food Design:
Időpont: 2019. október 7. és 11., 18:00-21:00 (kóstolóval egybekötött bemutató), és október 9-én 18:00-21:00 (prezentáció és kötetlen beszélgetés)
Helyszín: GOGA Stúdió, 1088 Budapest, Reviczky utca 7., fszt. 1.

„Műhelyanégyzeten”

A HYPE két apró kérdéssel és persze a rájuk adott válaszokkal szeretné még inkább felkelteni az érdeklődést az adott stúdiók, műhelyek iránt. Mind a tizenöt idén bemutatkozó Nyitott Stúdiónak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel. Angéla és testvére, Góg Emese közösen nyitották meg az igazán otthonos hangulatú GOGA Studio-t, amely tervezői térnek, kiállításoknak, beszélgetéseknek, színháznak, különböző vacsoráknak és egyéb pop-up eseményeknek ad helyet Budapest egyik legszebb utcájában. A családias hangulat pedig a válaszaikból is érződik…

Melyik három szóval tudnád a legjobban jellemezni a stúdiótokat?

Befogadó, közös, kultúrotthon.

Van valami különleges szokásotok vagy mindennapi, de mégis nagyon sajátos rutinotok a stúdión, csapaton belül? Ha igen, mi az?

A konyha nagy szerepet játszik a stúdiónk életében. A rendezvényeink, bulijaink legfontosabb helyszíne és sokszor a napunk is itt kezdődik. Gyakran azon kapom magam, hogy ott ragadok az első kávé után, és onnan dolgozom.


A HYPEANDHYPER 2019-ben újra médiapartnere a Design Hétnek, és ennek kapcsán – egy kiállítás és egy záró meglepetés mellett – az októberi eseménysorozatot mintegy felvezetve, cikksorozatban mutatjuk be az idei Nyitott Stúdiókat.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük