fbpx
Nyomj Entert

DORKA S. Jewelry | Ékszer és építészet

Időtlen ékszerdarabok, amelyek a női energiát, függetlenséget és viselőjük személyiségét hangsúlyozzák. A DORKA S. Jewelry kollekcióiban felfedezhető az építészet iránti rajongás: a márka legújabb DOORS ékszereinek formavilágában különböző kapuk, ajtók részletei köszönnek vissza. Mutatjuk!

Kovács Dóra kezdetben festészetet tanult, végül közgazdász lett. Több mint 10 éves reklámipari pályafutása után New York-ba költözött, ahol lassan visszatalált a tervezés és az alkotás öröméhez, majd megalapította saját ékszermárkáját, a DORKA S. Jewelry-t. Kézzel készített darabjaira jellemző a letisztult vonalvezetés, a szoborszerű formák használata, amelyek mélyebb jelentéssel bírnak viselőjük számára.

Traveler

Legújabb DOORS kollekciójában az egyes ékszerdarabok régi ajtók és azok építészeti részleteinek jellegzetességét ültetik át a márkára jellemző letisztult, minimalista formavilágba. Az ékszerek fő inspirációs forrásai olyan történelmi városok, mint Róma, Párizs, London, Budapest és New York.

 „A múltat idéző-, illetve a kortárs építészet iránti szeretetem a gyerekkoromhoz vezethető vissza. Édesapám építész volt, így gyerekként rengeteg időt töltöttem mellette, és figyeltem, ahogy rajzol. A családi vakációk úti céljai is elsősorban nagyvárosok voltak, ahol azok jellegzetes épületei, műemlékei szerepeltek a látnivalóink listáján. Imádtam fényképezni, és a részleteket az emlékeimben is rögzíteni. Az ajtók, azok rusztikus, mégis légies részletei, a történetük mindig is szerves részét képezték ezeknek a fotóknak. Édesapám már nem lehet velünk, de az évek során összegyűjtött közös emlékek mindig velem maradnak. Az urbánus építészet, mint fő inspiráció, azóta is minden kollekciómra jellemző” – részletezi Dóra.

Paris, Rome
Rome
Pearl
Open Door
Budapest

Az új ékszerkollekció darabjai már online előrendelhetők.

Fotó: Fejér Bernadette
Haj és make-up: Keserű Barbara
Styling: Tankó Tekla

Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük