fbpx
Nyomj Entert

DUCSAI I KLOCC STONE

Kívülről kissé merev, kőszerű, ugyanakkor finoman ívelt formájával, a bőr és filc tökéletes párosításával igazi védőburkot alkot. Személyes tárgyainkon túl a viselőjének is biztonságot, magabiztosságot ad – szép, elegáns mégis nagyon vagány kialakításával, organikus formavilágával egyedi megjelenést kölcsönöz a hétköznapokban. KLOCC reloaded – avagy itt a legújabb KLOCC STONE kollekció.

Ducsai Judit 2011 óta készít táskákat és különböző kiegészítőket, amelyeket már kezdetektől fogva – szem előtt tartva a vásárlói igényeket – az egyedi formavilág, a minőségi alapanyagok, a precíz kidolgozottság és a praktikus variálhatóság jellemez. Judit az anyagból kiindulva szereti megalkotni termékeit: tapint, szagol, hajlít – fontos tudnia, mire képes az adott matéria. Éppen ezért gondosan válogatott, magas minőségű, elsősorban növényi cserzésű bőrökkel dolgozik, melyeket gyakran szokatlan textilekkel kombinál. Így egyesítve a modern anyagokat a tradicionális technikákkal.

Formák, szabás nélkül

A klocc szó jelentése formára alakítás, Ducsai esetében pedig organikus formaalakítás 100% gyapjúfilcből. A kalapos mesterségre jellemző kloccolással, vagyis a szabás nélküli formák kialakításával Judit a MOME-s diplomamunkája kapcsán kezdett el kísérletezni. A kalap formaalakítása az a technika, amit ő is alkalmaz a mai napig, csak estében vastagabb anyagokról van szó, amelyekből táskákat és tárolókat készít. Ez egy elég komoly fizikai munka – a filcet forró vízben felgőzölve, egy kaptafára ráillesztve, kiszögelve, húzva és alakítva készül el a végső forma. Ezzel a régi-új technológiával született meg elsőként a KLOCC tároló kollekció, amely 2011-ben elnyerte a Magyar Formatervezési Díj Diák kategóriájának különdíját. 2012-től pedig a Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíj három éve alatt ennek a továbbfejlesztéséből jöttek létre a színes, összekapcsolható játéktárolók, a babahordozók és a KLOCC-Office táskák is.

KLOCC STONE

Judit márkája, a Ducsai.Leather.Goods idén újabb mérföldkőhöz érkezett. A filc tárolókból kiinduló koncepció, egy újragondolt táskakollekcióvá forrta ki magát, melyben megtalálható a napi viseletre szánt hátizsák, akta- és kézi táska illetve övtáska is. A KLOCC STONE kollekció öt fő darabjának alapanyagát a marhabőr és a gyapjúfilc harmonikus és elegáns együttese határozza meg. A szemnek kellemes gömbölyű, térbeli alapformák letisztultsága tökéletesen ellensúlyozza a természetes alapanyagú filc rusztikusságát.

Ismerd meg, érintsd meg és próbáld fel Te is a legújabb KLOCC darabokat!

A kollekciót bemutatja Farkas-Zentai Lili, a NeighbourART alapító-szerkesztője és a HYPEANDHYPER online magazin főszerkesztője.

Időpont: 2019. november 26., kedd, 18:30
Helyszín: YLKA design studio (1081 Budapest, Csokonai utca 10., 21-es kapucsengő)

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük