fbpx
Nyomj Entert

Edinas paper animáció a fenntartható papírfelhasználásról

Az Edinas paper az Europapierrel közösen animáció formájában hívja fel a figyelmet a tudatos alapanyag választás és a fenntartható papírfelhasználás lehetőségeire.

Ezekben a kiszámíthatatlan időkben is fontosnak tartjuk a kommunikációt és, hogy olyan alternatívákat mutathassunk ügyfeleinknek, amivel ebben a jelenlegi helyzetben is tudnak érvényesülni. A történetmesélés még inkább alapja lesz a kapcsolódásnak a jövőben.

– emeli ki, Németh Edina, az Edinas paper alapítója.

Az animáció a Mohawk gyártó VIA papírjainak gyártási folyamatát meséli el stop motion technikával. A bemutatott folyamat végigvezet minket, hogyan lesz a fából papír, majd a papírból a fa történetét elmesélő képeslap.

De milyen fontos lépéseket is láthatunk az animációban? A tudatos erdőgazdálkodásból származó fa a gyárba kerül, ahol szél energiával dolgozzák fel a beérkező alapanyagot. A széndioxid-mentes gyártási folyamat során még arra is odafigyelnek, hogy a papírtekercseket, az úgynevezett dudákat is visszadarálják a papírgyártáshoz szükséges pépbe, így részben újrahasznosított elemeket is tartalmaz.

Az animáció elkészítéséhez az Edinas paper teljes mértékben VIA papírokat használt fel.

Ügyfél: Europapier Budapest
Koncepció és stop motion: Edinas paper
Grafikai tervezés: Miklós Melinda
Lézervágás: TCN Sign Studió


Az Edinas paper gyönyörű papírinstallációkat készít, legyen szó egész tereket betöltő vagy egészen kicsi kézbefogható papírtárgyakról. Célja, hogy a márkamegjelenések világában egy fenntarthatóbb alternatívát mutassanak, és hozzájáruljanak egy környezettudatosabb jövő felépítéséhez. Olyan márkákkal dolgoztak már együtt mint a Samsung, Omorovicza, vagy a Four Seasons.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük