fbpx
Nyomj Entert

Egy igazán pihentető szék

Mikor megláttam a Nouhaus masszázsfoteljét, rögtön az egyik kedvenc sorozatom, a Jóbarátok ugrott be. Mit nem adott volna Joey vagy Chandler egy ilyen székért!

Szöveg: Szolomayer Márk

Tényleg nem akármilyen széket tervezett a Nouhaus; nemcsak kivitelezésben, de anyagminőségben is átlag felettinek mondhatja magát. Szerencsére nagy mérete sem feltétlenül jelent gondot, a standard verzió mellett létezik ugyanis kompakt méretű változata is, melyet a legtöbben el tudnánk helyezni a nappalinkban.

Lássuk a lényeget: a fotel masszázsfunkciója is legalább annyira különleges, mint az alakja. A legtöbb masszázsszék S-pályás székkeretet használ, mely csak a gerinc hosszát éri el. Ezzel szemben a Nouhaus hibrid L/S-sínt alkalmaz, ami a fenéken át a combokig ér. A derék és a medence körül légzsákokkal masszíroz, ettől pedig mélyebb és pihentetőbb élményt nyújt. Természetesen kézi beállítások is elérhetők, a görgők állíthatók testmagassághoz.

Ha a masszázs nem lenne elég, a fejtámlába épített bluetooth-hangszórók illetve a plüsspárnák garantálják, hogy az ellazulás teljes lehessen.

A lényeg talán mégis az, hogy a fotel milyen szép. A Chesterfield-stílusú székek formavilágából merített a tervező, persze egy kicsit futurisztikusabbra véve a végeredményt. Nem csoda, hogy 2020-ban Red Dot-győztes lett a szék termékdesign kategóriában. A jelenlegi helyzetben azoknak tudnám ajánlani, akik nem szeretnének masszázsszalonokba menni. Ennyi előnnyös tulajdonság és a múltbeli emlékek miatt én megvenném. És ti?

Forrás: YankoDesign

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük