fbpx
Nyomj Entert

Egy kis flyergyűjtemény a nagyvilágból

Megmondom őszintén mindig is meg voltam őrülve a poszterekért. Nem nagyon érdekelt eleinte, hogy milyen csak hogy jól nézzen ki, nem számított, hogy éppen a Bravo, Popcorn, vagy a Bravo Sport-ból volt való (emlékeztek még ezekre?!), valami miatt kelljen ez volt a lényeg. Nem tudom miféle perverzió ez, de az idő előrehaladtával ahogyan a világlátásom is kezdett letisztulni úgy azért egyre inkább a flyerek irányába mozdultam, ahogyan szerintem sokan mások is. Magyarország pedig nem panaszkodhat ezen a téren, számtalan tehetség futkározik az utcákon, de persze nehéz egy olyan országgal mint Anglia felvenni a versenyt Európa és a világ tekintetében. Következzen hát néhány gyöngyszem és addig is mindenki menjen el és szerezze be az utolsó Don’t Panic-et!

Kyary Pamyu Pamyu

tokyoflyer

Azt nem mondanám, hogy helyesen ki tudnám ejteni a flyeren szereplő szöveget, vagy akár csak az énekesnő nevét is, de valahogy ezek a japán design-ok mindig buzijók. Meg van a bája ennek a távol-keleti szövegnek, és ahogy hanyagul fel vannak dobálva a szavak a gyerekded rajzokkal mégis komplett és fókuszált és benne van az a vibe, ami valószínűleg a dalokat is jellemzi.

Baby Jupiter

babyjupiter

Korábban esett már szó a 60-as évek beli pszichedelikus stílusról, na most ez a flyer is annak a képviselője. Annak ellenére, hogy a rikító színek itt kimaradtak, a betűk csúnya torzítása egyértelműen ezt a korszakot idézi. Aki többre vágyik nézzen be Leeds-be, vagy lehet inkább jobb lenne Amszterdamban heverészni egy kicsit.

Notting Hill Carnival

nottinghill

Az utóbbi időben nagyon erőre kapott a kék-magenta-lila kombó, ami nem is baj, mert remek dolgokat lehet művelni ezekkel a színekkel, ahogyan ezt a flyer is bizonyítja, ami egyébként Kevin Roodhorst munkája és számtalan hasonló alkotással rendelkezik, nem feltétlenül csak flyer témakörben.

Morph

morph

A bristoli techno partyk sosem tartoztak az egyszerűek közé, lévén szó ugye a világ egyik legnagyobb zenei inkubátoráról. Ezt a flyert és még nagyon sok hasonlót Ed Price készítette a Morph számára, bár a színvilág azért hasonló az előzőhöz nemdebár?!

United Students

london

Na igen egy újabb kis gyöngyszema brit szigetvilágból, ami annyira minimál hogy nem tudtuk kihagyni. Valahogy ezt a britek nagyon érzik, hogyan kell összepakolni ebben a témában arculatokat, posztereket, billboardokat. Hype. Egyébként maga a szervezet ami a partyt szervezte svájci, mint a bicska.

Penguin Rider

penguin

Ezt a flyert a francia Zim & Zou készítette, szóval egyáltalán nem hánya-veti munkáról, hanem komoly ügynökségi előkészületről van itt szó kérem szépen. A fontot saját maguk gyártották hozzá, ami eléggé jól kiegészíti a Georgia-t, nem is beszélve, hogy a rájuk oly jellemző realtime élő elemek is meg lettek alkotva.

Kolor

kolor

Nem tudtuk és nem is akartuk kihagyni hazánk fiait és lányait a felsorolásból, hiszen országunk bővelkedik a kiművelt emberfőkben Széchenyiesen szólva. Ezt pedig mi sem bizonyítja a design terén jobban, mint a tavalyi évben nyitott Kolor arculata, amit egyszerűen imádunk. Az egyszerű kis piktogram-matricáktól elkezdve mindenen át ami kötődik a helyhez. Az egészet egyébként Laki Eszter tervezte, akinek a további munkái megtekinthetőek itt. Tervezünk vele egy hosszabb interjút, ezért nem is lövök le poénokat a Kolor story-val kapcsolatosan, ehelyett inkább csússzon le egy Lövésemsincs koktél. Király utca 13. (Gozsdu udvar). Ez a te helyed. 😉