fbpx
Nyomj Entert

Ereklyék Indiától Ukrajnáig | Modektura

Kijev történelmi központjában áll egy régi bútorüzlet, amely nemrégiben született újjá egy ukrán belsőépítész stúdió, a Modektura és a bolttulajdonos közös víziója alapján. Indiától Párizson át a hagyományos ukrán tárgyakig a világ különböző pontjairól vadászták a kincseket a berendezéshez. 

A Modektura hitvallása gyönyörű és kényelmes belső terek alkotni, amelyekben nem kell kompromisszumot kötni az esztétikum és a funkcionalitás között. Nemrégiben adták át az Apartment 13-at, egy olyan konceptuális teret, ahol a designerruhák, kiegészítők, parfümök és dekorációs elemek mellett egy csésze kávé mellett is megpihenhetnek a betérő vendégek.

Már-már otthonra emlékeztető atmoszférát szerettünk volna létrehozni, olyan érzést keltve, mintha átmennél egy barátodhoz, akinek a műgyűjtés a szenvedélye” – mesélte Maksym Dietkovskyi, a Modektura alapító tervezője.

A felújítás során először az üzlet belmagasságát növelték meg, a hangsúlyt pedig az indusztriális stílus és a régi ereklyék ötvözésére helyezték. „A legnagyobb kihívást az időkorlát jelentette: csupán három hónap állt a rendelkezésünkre, hogy megszabaduljunk a bútorbolt előző arculatáról. Nem volt egyszerű, hiszen hosszú-hosszú évek óta uralta a teret. A maga módján hangulatos volt, de muszáj volt felülmúlnunk és élővé tennünk”– mondta el nekünk Maksym. 

Minden tárgynak külön története van: a régi ukrán tálalószekrény a szovjet időszakból megmaradt kultikus berendezési tárgy, amely Maksym elmondása szerint a mai napig szinte bármelyik ukrán ebédlőben megtalálható. A gyalupadokat egy elhagyatott ukrán gyárban találtak, ahol 1881 óta álltak, ezeket alakították át bemutatóasztalnak. A csillárokat és a szőnyegeket egy párizsi bolhapiacról szerezték, a bolt ikonikus elemét, a lenyűgöző faragott ajtót pedig a tulajdonos vásárolta Indiában. A régi szertornaló is az ő gyűjteményének részét képezi. A végeredmény egy emlékezetesen eklektikus tér: hagyományőrzés és kortárs tendenciák, kávézó és designbutik sajátos fúziója. 

Modektura | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük