fbpx
Nyomj Entert

Formatervezési Díjat kapott Baráth Dávid

Magyar Formatervezési Díjat kapott az M Profood kiadásában készült A grill művészete szakácskönyv, illetve tervezője Baráth Dávid grafikus.

Szeptember 24-25-én nagyszabású gála keretében adták át a Magyar Formatervezési Díjakat az Iparművészeti Múzeumban. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által 36 évvel ezelőtt életre hívott és a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában odaítélt díj ma már vitathatatlanul a legmagasabb szakmai elismerés, amit hazai dizájner vagy termék kaphat. Vizuális kommunikáció kategóriában 2015-ben a Magyar Formatervezési Díjat A grill művészete szakácskönyv, valamint tervezője Baráth Dávid grafikus, a könyv művészeti vezetője nyerte el.

DBD_TheArtOfGrill_8

A kötet kiadója az M Profood Zrt., mely fűszerkeverékek és adalékanyagok gyártásával, forgalmazásával, valamint élelmiszeripari szaktanácsadással foglalkozik. A vállalkozás 2014-ben kezdte meg grafikai arculatának megújítását Baráth Dávid, illetve a David Barath Design stúdió közreműködésével. Ennek jegyében született meg a vállalkozás tevékenységéhez kapcsolódó, a márka értékeit megjelenítő, továbbá a cég szlogenjét (The Art of Spices) is továbbépítő kiadvány – a cég célpiacainak megfelelően mindjárt három nyelven.

A 192 oldalas szakácskönyv két fő egységből épül fel: első fejezeteiben a legkorszerűbb táplálkozási alapismeretek, illetve a legnépszerűbb fűszerek és fűszerkeverékek leírása kapott helyet, az M Profood Zrt. alapítója és vezérigazgatója, dr. Mészáros Fülöp szakértő útmutatása alapján. A könyv második részében az ezen elveknek megfelelő, illetve a fűszereket is bátran használó ételek leírásai kerültek. A mintegy hetven receptet az M Profood Zrt. szakértői Csonka Gergővel, a villányi Sauska séfjével együtt alkották meg, különös figyelmet fordítva a helyi alapanyagokra, a szezonalitásra, valamint az elkészítési módok kíméletességére.

DBD_TheArtOfGrill_cover

A belbecs mellett a külcsín, azaz a kötet kivitelezése is kiemelkedően magas színvonalat képvisel. A könyv minden példánya egyenként, kézzel készített illetve szitázott, dombornyomott borítóval illetve vörös élfestéssel készült el. A David Barath Design stúdió irányítása alatt zajló munka során kiemelt figyelmet fordítottak a fotók minőségére és a papírválasztásra is. A végeredmény egy valódi összművészeti alkotás, egy elsőrangú minőségű szakácskönyv, mely mintegy tizenöt értékesítési helyen érhető el.

DBD_TheArtOfGrill_10 DBD_TheArtOfGrill_9

Fotók: David Barath Design 

David Barath Design a Facebookon
David Barath Design honlapja
The Art of Grill
Profood