fbpx
Nyomj Entert

Hagyomány és minimalizmus eleganciája | Drozdov & Partners

Ennek az ukrán lovardának a kialakításában a vernakuláris építészet jegyei keverednek a kortárs eleganciával: Ukrajna északkeleti részén, a Harkiv folyó partján található VG Horse Club lovaglóközpontot a Drozdov & Partners építész iroda jegyzi.

A VG Horse Club központ modern és minimalista, de mégis hagyományos esztétikája jól tükrözi a lókiképzés és a díjlovaglás kifinomult világát.

A lovaglóközpont főépülete a Harkiv folyótól távolabb, egy fennsíkon kapott helyet, míg a karámokat az áradásra hajlamos, alacsonyan fekvő területeken alakították ki.

Központi épületét fészerszerű acélszerkezet alkotja, amely egy fedett lovaspályának és a klub adminisztratív helyiségeinek ad otthont, míg maguk az istállók a három egymás melletti szárnyban helyezkednek el. Különböző képzési célokra épült néhány kiegészítő egység is, az országos és nemzetközi események helyszínéül pedig egy nézőtérrel ellátott, szabadtéri lovasaréna szolgál.

Az ipari jellegű létesítmény belterében a fehér szín és a fa bevonat dominál. A társalgórész fapadlóval, bőrkanapéval és zöld árnyalatok használatával pihentető és elegáns hangulatot teremt, amely jól kiegészíti a közelében elterülő fedett aréna látványát. A természetes fény bejutását és a tér tágasságának érzetét nagyméretű tetőablakok biztosítják.

A VG Horse Club kortárs és előremutató szellemisége nemcsak az alkalmazott építészeti megoldásokban érhető tetten, hanem a klub szolgáltatásaira is kiterjed. Ilyen például a fedett aréna mikroklímája, amelyet meghatározott értékek mentén szabályoznak: a talajnedvességtől kezdve a levegő páratartalmán és a hőmérsékleten át mindent szorosan figyelemmel kísérnek. Az istállókban speciális szoláriumrendszer is található, amely a napfény hiányát kompenzálja télen, valamint segíti a lovak izmainak ellazítását a napi edzések után. A kényeztetés a klub embertagjaira is kiterjed, akiknek az edzés előtti és utáni kikapcsolódás érdekében saját fürdőszobát, zuhanyzót és zárható szekrényeket biztosítanak, valamint számos lovas eseményt is szerveznek.

Drozdov & Partners | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Yatzer

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük