fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Ki nevet a végén?

Karácsony közeledtével bizonyára sokan megfordultunk már a játékboltok roskadásig pakolt polcai előtt. Hol célirányosan, hol tanácstalanul keresgéltük a megfelelőt, a tökéleteset, valami szórakoztatót és vicceset, vagy akár olyat, ami stratégiai gondolkodásra késztet, vagy egész egyszerűen csak a szerencsén múlik.

Játszani szeretnénk, átélni néhány óra erejéig az önfeledt izgalmat, megoldani a feladványt, elsüllyeszteni a csatahajót, megnyerni a háztartási utalványt, hogy miénk legyen végre a hőn áhított színes televízió, a pingpongasztal, a porszívó. Ügyeskedünk, agyalunk, taktikázunk, blöffölünk, ha úgy alakul, csődbe megyünk, vagy miénk a bank. „Szerelemben és háborúban mindent szabad” – tartja a mondás, mi pedig rezzenéstelen arccal ütjük ki az ellenfél bábuját a cél előtt.

Táblák, bábuk, dobókockák, kártyák – kellékei egy sajátos univerzumnak, amelynek ugyancsak sajátos szabályrendszerét megtanuljuk elfogadni. De hogyan képes átadni a csomagolás a játék lényegét, a termékben rejlő spirituszt, a gyermeki izgalmat vagy az órákon át tartó nevetést? Itthonról két magyar példát is prezentálunk, de új-zélandi, olasz és amerikai társasjátékot is mutatunk.

Mayer Kitti
designteoretikus

The Game of Lies | Auckland, Új-Zéland
Smug Liberal Minority


LITTLE MATCH DAY AND NIGHT – MINI PUZZLE | Reggio nell’Emilia, Olaszország
Sara Ugolotti


Dixit Odyssey | Budapest, Magyarország
Németh Krisztina


Betörő/Fejtörő | Budapest, Magyarország
Sásdi Laura


The game of BUSINESS | Boston, USA
Mieko Murao


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük