fbpx
Nyomj Entert

Highlights of Hungary 2020 | Farkas Richárd

A Pajta bisztró séfje, az „Év Ifjú Séftehetsége”-díjas Farkas Richárd személyében először van gasztronómiai területről érkező nagykövete a Highlights of Hungary-nek.

Farkas Richárd számára a Vas és Zala megyei történetek kiemelten fontosak, lokálpatriótaként elsősorban a térség kimagasló teljesítményeit szeretné bemutatni. A Pajta koncepciójából fakadóan gyakran kimozdul a konyha falai közül és sok környékbelivel találkozik. Miközben keresi a helyi termelőket, időnként izgalmas, érdekes sztorikba botlik, amelyekből most igyekszik a Highlights-on is bemutatni párat. Bár személyes komfortzónáját, a gasztrovilágot nem könnyű elhagynia, igyekszik minél inkább szélesíteni a látókörét; ezért is pörgeti rendszeresen a Highlights Instagramját, ahol a nagyköveti ajánlásokból próbál inspirálódni.

„A Highlights egy olyan pozitív ügy, amelyben nemcsak megtisztelő részt venni, de tanulhatok is belőle. Új emberekkel, az élet ennyire különböző területeiről érkező szakmai kiválóságokkal együtt dolgozni igazán inspiráló. Az pedig az egyik legnagyobb lehetőség,hogy a tevékenységünkkel ezúttal másoknak is segíthetünk” – mondta el Farkas Richárd arra a kérdésre, hogy miért vállalta el a Highlights-nagyköveti posztot.

A Highlights of Hungary idei szlogenje „Hass, alkoss, gyarapíts!”, ennek kapcsán Richárd kiemelte: egy hasonló graffiti díszíti a Pajtában konyhájukat. „Jót, s jól! Ebben áll a nagy titok!” – Kazinczy Ferenc idézete számára összecseng a Highlights szlogenjével. Jó alapanyagokból a legjobb tudásunk szerint főzni, tálalni: ez a szellemiség az, amire támaszkodva egyre magasabb eredményeket érhetünk el. A magyar népet pesszimistának tartják, de a Highlights talán segíthet abban, hogy jobban észrevegyük azt, hogy az értékteremtő, motiváló történetek a lábunk előtt hevernek.

A Highlights-csapat 2020-ban a közönséget is bevonja a jelöltek kiválasztásába. „Szerinted melyik a legkiválóbb magyar teljesítmény 2020-ban?” – teszik fel a kérdést. Facebookon, illetve Instagram Storyban #hassalkossgyarapits hashteggel és @highlights_of_hungary tageléssel várják a figyelemre méltó hazai projekteket!

Pajta | Web | Facebook | Instagram
Highlights of Hungary | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük