fbpx
Nyomj Entert

Hydroflex deszkák

Retró forma új technológiai köntösben. Ezt ígéri a Hydroflex csapata, akik eddig is elég menő szörfdeszkákat gyártottak, (Josh Kerr vagy Brett Simpson / surf boards) de most betörni készülnek a skateboard piacra.

Technológiájuk lényege, hogy a rétegelt fa deszkák helyett műanyag lapokat gyártanak. (oké, volt már ilyen sz@r is volt…) Az extraság mégis az, hogy ezek a deszkák valójában habból, üvegszálból és gyantából állnak, melyek méhsejt formában vállnak még ellenállóbbá. Az október 3-án elindított Kickstarter-es kampánynak köszönhetően, mára már átszállta a 15.000$-os határt, így a méhsejtes gördeszkás projekt megvalósításra kerül.

small1 small2

httpv://vimeo.com/74988073

Persze az egész nem lenne sikeres, ha nem lehetne különböző, egyedi színekben hozzájutni a hydroflexes deszkákhoz. Ezért a csapat a gyártási folyamat végén, a deszkába különböző színű folyadékokat injektálnak, így a több színből kikevert lapok egyedivé válnak.
A technológiának köszönhetően ezek a deszkák erősebbek az orr- és a farok résznél, hajlékonyságuk vetekszik a klasszikus fa társaikkal, 10-15% könnyebbek és teljesen vízállóak. (bár gondolom a függők nem…).
Ja és persze baromi jó színűek, főleg nappal szemben.

httpv://vimeo.com/75641638

small3 small4 small5