fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

Miután az előttünk álló hét fáradalmait már hétfőn kipihentük, jobb, ha máris belecsapunk a közepébe. Most a szerda és a csütörtök lesz nagyon fullos, és nem csak amiatt, mert egy estére több programunk is akad majd. Design, divat, különleges ékszerek, izgalmas borkóstoló és Szent-Györgyi Albert szendvicse.

Könyvbemutató: Művészlét – Kortárs kézikönyv képzőművészeknek

Először csak az ismerős rajzokon akadt meg a szemünk. Egy ideje már nyomon követjük Nemes Anita munkásságát, ő az, aki ez alkalommal a Bérczi Linda (Együtt a Művészetért Egyesület) által szerkesztett tanulmánykötetet illusztrálta. A könyv átfogó képet ad a mai képzőművészeti közegről, a hazai és a nemzetközi színtér szereplőiről és fontos elemeiről, összetevőiről, emellett olvashatunk benne az intézményrendszerről, a vásárlói és gyűjtői attitűdökről, a nagy vásárokról, pályázatokról és díjakról, művésztelepekről és rezidenciaprogramokról is. És a a ’self-branding’-ről is szó esik. Ha felfedeznénk a kortárs képzőművészet itthoni terepét, vagy szeretnénk kiigazodni benne, mindenképp lapozzunk bele ebbe a kötetbe. A könyvet elsőként a Három Hollóban foghatjuk kézbe. Ha mennénk, érdemes regisztrálni az eseményre.

Mikor:
Június 11. (kedd), 18:00-20:00

Hol:
Három Holló

Bővebben:
Esemény

***

LAYERS OF IMPRESSIONS

Amit semmiképp sem érdemes kihagynotok hétindító gyanánt, az Fekete Fruzsi és Veszprémi Gabi közös kollekciójának bemutatója a FISE Galériában. Mind a csodálatosan filigrán, nőies és kortalan ékszereket jegyző Fruzsi Fekete Jewelry, mind pedig a feltűnő, ultramenő és mindezek mellett környezettudatos lábbelijeiről híres GabriellaVeszpremi márkákon rajta tartjuk a szemünk, s mikor tudomásunkra jutott, hogy a lányok forralnak valamit a fejükben, rögtön megörültünk, mert tudtuk: ebből csak jó sülhet ki. Fruzsi Impressions brossai és Gabi Layers cipőkollekciójának elemei találkoznak majd a „boncasztalon”- nemesfém és újrahasznosított bőr kombinációja, ékszerbe oltva. Tűkön ülve várjuk, hogy a teljes kollekciót megcsodálhassuk, úgyhogy mi kedd este tuti ott leszünk!
 
Mikor:
Június 11. (kedd), 19:00-22:00
 
Hol:
FISE Galéria
 
Bővebben:
Esemény

***

Marozsán Erika x Je Suis Belle: Hímzett Történetek

A Deák Erika Galériában ezúttal egy rendhagyó kiállításnak lehetünk szemtanúi: a Je Suis Belle márka és Marozsán Erika együttműködésének gyümölcsét láthatjuk: a New Yorkban élő színész különleges hímzései kelnek életre a tervezőpáros ruháin. Az érzékeny varrógép-rajzok szürreális freskókká olvadnak egy-egy fazonon, reszkető kezek tartanak szoknyává formálódó anyagdarabokat, leheletnyi vibráló tüllök színeznek ki részleteket, karakteres női portrékhoz társulnak drapériák, öltözékké formálva a képeket, objektekké a ruhadarabokat. A kiállítást Bojár Iván András nyitja meg.
 
Mikor:
Június 12. (szerda), 18:00-21:00

Hol:
Deák Erika Galéria

Bővebben:
Esemény

***

LMBTQI-barát interaktív borkóstoló

Ki mondta, hogy a borkóstolók unalmasak? Nos, az egész biztos nem próbálta még az ExperiBar speciális gépezetét. Ezt a különleges szerkezetet a youHU design márka alapító tervezője, Kiss Dorottya alkotta meg pontosan azért, hogy izgalmassá tegye a borkóstolás élményét. Habzó, fehér és vörös is lesz a kínálatban, ezeket mind Horváth Máté díjnyertes sommelier ajánlja majd a figyelmünkbe. A program szervezői minél több érzékszervünket szeretnék aktivizálni, ezért a tapintás, ízlelés, illatolás mellett a vizuális élményre külön figyelmet fordítanak: egy pop-up kiállítással várnak bennünket, ahol a bor és design összefonódik. Fiatal hazai formatervezők válogatott alkotásaival és borfogyasztási kisokossal is készülnek. A programra belépőjegyet itt tudtok váltani.

Mikor:
Június 12. (szerda), 18:30-21:00

Hol:
Anker’t

Bővebben:
Esemény

***

Kiégés a hazai vendéglátásban – Egy lehetőség a változásra

Azt nagy valószínűséggel nem szükséges tovább bizonygatnunk, mennyire jó ötletnek tartjuk a Piqniq Budapest eseményeit! A téma változatlan, vagyis maradunk a vendéglátásnál, ám ez alkalommal nem a szépen terített asztal, az újhullámos kávé, vagy a tökéletes ételkompozíció megörökítése kerül a fókuszba, hanem maga az ember. Aki előző alkalommal ott volt Piqniq rendezvényén, arra valószínűleg ugyanolyan nagy hatást gyakorolt Csatlós Csilla coach, mint ránk. Őszintén és egyenesen beszélt a gépezet nélkülözhetetlen elemeiről, kávézó- és étteremtulajdonosokról és a nagybetűs vendéglátósokról, pultosokról, felszolgálókról, szakácsokról – vagyis arról a csapatról, amely nélkül legyen egy vendéglátós hely bármennyire is klassz, aligha működne. De az sem mindegy, hogyan képesek együttműködni a csapattagok maguk. Milyen jelei vannak a motivációvesztésnek és a kiégésnek? Mit tehet egy üzletvezető, egy tulajdonos, ha kollégáit motiválni szeretné? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapunk majd választ szerda este a FLOW kávézóban.
 
Mikor:
Június 12. (szerda), 18:00-20:00

Hol:
FLOW kávézó
 
Bővebben:
Esemény

***

KELE Summer Market

Csütörtöktől vasárnapig merülhetünk el a KELE Clothing csodás ruhadarabjaiban a VITKO pop-up store-ban. Időtálló, egyszerű, szerethető, jól kombinálható darabokra számítsunk. A brand egyre inkább a környezettudatos és felelős gyártásra helyezi a hangsúlyt, ezért olyan különleges pamutfonal használatára váltottak, ami szövő és kötő cégek termelési hulladékának újrahasznosításával készül Olaszországban. A nyári kollekció a természettel és a világgal való bensőséges kapcsolódásra, gyökereink újra felfedezésére és az új kulturális hatások feltérképezésére ösztönöz. Kulcsfontosságú eleme az egyszerűséghez való visszatérés, az időtlen gesztusok kutatása. A tökéletesen kopott, semleges, natúr, homok és aloe színek kiemelik a kelme karakterének mélységét, amit a zöldellő mező színei, nefelejcs, levendula és körömvirág tónusok fokoznak, a piros és a bordó édes, gyümölcsös jegyeivel kiegészülve. Mielőtt felkerekednétek a bolt nyitvatartását mindenképp csekkoljátok a Facebook eseményben! Fontos infó: a helyszínen csak készpénzes vásárlás lehetséges.

Mikor:
Június 13. (csütörtök) – június 16. (vasárnap)

Hol:
VITKO

Bővebben:
Esemény

***

Dressz & Hasitasi / Pop Up

MariKlau, avagy a DVA-s lányok nemsokára egy hosszabb vakációra mennek majd, úgyhogy jobb lesz, ha sietünk és lecsapunk kedvenc fürdőruháinkra és táskáinkra. Csütörtökön alkalmunk is lesz beszerezni a legvagányabb dresszeket és a hozzájuk tartozó hasitasikat (csekkoljátok az image videót a DVA Facebook oldalán). Nemrégiben Weiler Péter képzőművésszel működtek együtt a csajok, amiből egy igazán izgalmas kollekció született. Aki nem bírja vízpart nélkül hétvégéig, az menjen a Krisztina körút 77. szám alá csobbanni!

Mikor:
Június 13. (csütörtök), 14:00-19:00

Hol:
DVA Showroom – Krisztina körút 77.
 
Bővebben:
Esemény

***

Prizma

Aki elfeledkezett volna róla, Góg Angéla food designer és kedvenc cukrászdánk, a Hegedűs Gyula utcában rendelő ÉdességLabor különleges süteményekkel kápráztatta el a nagyközönséget, elsősorban pedig a GoodFood magazin olvasóit, hiszen a lap hasábjain jelentek meg a magyar ikonikus alakok által inspirál desszertek történetei, receptjei. Mindezek mellé Forrai Ferenc készített grafikákat. A tavalyi évben havonta megjelenő sorozat 12 süteménye és 12 tipografikája most együtt költözik be a GOGA Studio falai közé. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogyan és milyen körülmények között zajlott a tervezés és a kivitelezés, kérdezhetitek csütörtök este magukat az alkotókat. Ja, és Szent-Györgyi Albert szendvicsét is megkóstolhatjátok. Ott tali!
 
Mikor:
Június 13. (csütörtök), 17:00-20:00

Hol:
GOGA Studio
 
Bővebb infó:
Esemény

***

Nanushka Store & Café Terrace Opening

A Nanushka brand szerelmesei minden bizonnyal elkortyoltak már egy finom kávét shoppingolás közben, miközben a csodálatos bolti enteriőrben gyönyörködtek. A kánikula beköszöntével már nemcsak a boltban, a teraszon is kávézhatunk, tölthetjük magunkba az eszpresszó tonikokat és más hűsító nedűket. Csütörtök este tartják a terasznyitó eseményt, amikor is pezsgős koktélokkal és a 2019-es őszi-téli kollekció darabjaival kényeztethetjük magunkat.

Mikor:
Június 13. (csütörtök), 18:00-20:00

Hol:
Nanushka (Store & Café)
 
Bővebb infó:
Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük