fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

A héten kiállításokra megyünk: vernisszázs vagy finisszázs, nekünk egyre megy, a lényeg, hogy le ne maradjunk, márpedig nem fogunk. Ahogy a shopping night eseményeket sem hagyjuk ki, hiszen ha valami igazán egyedivel szeretnénk felfrissíteni a nyári szettünket, egyértelműen hazai tervezőtől választunk egy szívünknek kedves darabot. A melós hétköznapokban ennyi kényeztetés mindenkinek jár! Kimért képektől a hongkongi éjszakákig.

HONG KONG –香港 -finisszázs

A kiállítás hat kortárs művész – Derzsi Mátyás, Erick Yeung, Parázs Bianka, Schreck Mo, Takáts Fruzsina és Tarr Kálmán – munkáit mutatja be. A fókuszban Hongkong városa áll, különböző perspektívákból és technikákkal megjelenítve. Hongkong jellemzően dinamikus, eleven és nyughatatlan, örökmozgó város, amely a fotó-sorozatokon, rövidfilmen és grafikákon keresztül elevenedik meg a Hybridart Space kiállítóterében. A kiállításon a MOME volt és jelenlegi hallgatói Hongkongban készült munkáikkal, valamint a 12 éve ott élő és alkotó Schreck Mo fotóművésszel, és a City University of Hong Kong egyetem fotográfia szakos hallgatójával kiegészülve mutatkoznak be.

Mikor:
Július 15. (hétfő), 19:00-21:00

Hol:
Hybridart Space

Bővebben:
Esemény

***

Pólya Zsombor – Még meg sem száradt. Kimért képek

Az ISBN könyv+galéria ugyan nyári üzemmódba kapcsolt, de kiállításokból most sem lesz hiány. Ezúttal Pólya Zsombor ’Képkimérés’ című festménysorozata kerül a fókuszba, melynek hátterében egy egészen konkrét eset áll, az alkotó így mesél róla:  „2016 decemberében pályáztam az egyik legnagyobb kereskedelmi galéria által kiírt karácsonyi vásárra. A pályázat három fordulós volt. A harmadik fordulóban személyesen hívott fel a tulajdonos, hogy az általuk kiválasztott művek árát megbeszéljük. Az első kép a Kilóim hazugsága volt. Az általam kitalált ár nem volt megfelelő. Mint megtudtam, a nemzetközi faktorszámítást használják, melynek lényege, hogy a festmény szélességét és hosszúságát összeadják (jelen esetben 100+70=170) és felszorozzák 550 Ft-al (mivel még pályakezdő vagyok, tehát egy befutott művésznél nagyobb ez a szám). Mindazonáltal a galériavezető a beszélgetés közben gyorsan elolvasta a leírásomat és szembesült vele, hogy nagyon sok időt fektettem a műbe (háromnegyed évig festettem minden nap), így inkább a hiperrealista festmény kategóriába sorolta. A befektetett munkát figyelembe véve, így végül 900 Ft-al szorozta fel a centiméter árát. Sajnos így sem közelített az összeg az én elképzelésemhez, így végül nem adtam be a festményt.” Az ISBN könyv+galériában látható képek alapja egy szaggatott vonalakból álló négyzetrács. Valamennyi négyzet közepén egy szám szerepel, hogy mennyit ér az adott felület. Ezeket a számokat a festő mindennap újrafestette. Ha úgy tartja kedvünk, ezekből a kimért képekből mi is vásárolhatunk magunknak.
 
Mikor:
Július 16. (kedd), 19:00

Hol:
ISBN könyv+galéria

Bővebben:
Esemény

***

Horváth Gideon: I put my hand into a beehive

Horváth Gideon, a Balkon Kortárs Művészeti Folyóirat Inside Express díjának nyertese önálló kiállításában tovább folytatja megkezdett kutatását az ökológiai válság kérdéskörével kapcsolatban. amellett érvel, hogy ahhoz, hogy szembenézzünk a klímakatasztrófa nyomasztó jelenlétével, újra kell tanulnunk („unlearning”) milyen is a viszonyunk a környezetünkhöz. A Budapest Galéria kiállítóterében a művész ezúttal különböző emberi és nem emberi anyagok párosításán, hibrid objekteken keresztül világít rá arra, hogy a körülöttünk fellelhető, mindennapjaink részévé vált tárgyak, anyagok, formák hogyan értelmezhetőek újra, ha a válság által előidézett új pozícióból tekintünk rájuk. A kiállításon a videó mint médium is hangsúlyos szerepet kap: üresen álló állatkerti kifutókat, ketreceket láthatunk, ahol a hangsúly arra az ember által megalkotott tájra, környezetre helyeződik, amit az állatok számára „autentikusnak” képzel el.

Mikor:
Július 16. (kedd), 18:30-20:30

Hol:
Budapest Galéria

Bővebben:
Esemény

***

Tropical Summer SALE

Épp itt az ideje, hogy felfrissítsük ékszeres ládikánkat és beszerezzünk pár tuti darabot a nyár maradék részére. Szerencsére, az eVe by Eva Remenyi ékszerek a nyári kánikula elmúltával sem mennek majd ki a divatból, hiszen bármelyik hétköznapi szettünket feldobhatjuk vele, vagy akár ünnepi alkalmakkor is ragyoghatunk bennük. A hatás egész biztosan nem marad el, ezt tapasztalatból tudjuk! S hogy mire számíthatunk a hétközepi pop-up vásáron? Az újdonságok mellett kedvezményesen vásárolhatunk, hiszen nemcsak, hogy 20% kedvezmény érvényes minden ékszerre, de a kifutó darabokat most akár féláron is megkaparinthatjuk. S hogy kellemesebben teljen a shoppingolás, vodkás koktélokkal kényeztethetjük magunkat. Akik lemaradnának, azok sem maradnak ki a jóból, hiszen a webshop felületen is kedvezményesen vásárolhatnak a TROPICAL kuponkóddal, július 17. és 21. között.

Mikor:
Július 17. (szerda), 13:00-20:00

Hol:
eVe by Eva Remenyi

Bővebben:
Esemény

***

Az építészeti tervrajz is műalkotás!

Idén októberben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a FUGA. A jubileumi alkalmából nagyszabású programsorozattal készülnek a szervezők, melynek felvezető eseménye ez a rendhagyó kiállítás, ahol is a ház összes termében építészeti tervrajz és makett kiállítást rendeznek. A kiállítás nem titkolt célja felhívni a figyelmet arra, hogy az építészeti tevékenység „munkaközi” produktumai is lehetnek önálló, a műtárgypiacon is helyet érdemlő műalkotások a skiccektől a tervrajzokon és modelleken át az animációkig. A 19-20. századi mesterek – például Alpár Ignác, Lechner Ödön, Janáky István, Makovecz Imre, Reimholz Péter – műveit együtt állítják ki olyan kortárs mesterekkel, mint Bán Ferenc, Csomay Zsófia, Rajk László vagy Zalotay Elemér, valamint fiatal irodákkal és egyetemi hallgatókkal. Külön szekcióban szerepelnek a közgyűjteményekből és oktatási intézményekből válogatott rajzok. A sokszínű anyag egészen augusztus végéig látható a FUGA épületében, több alkalommal pedig (augusztus 1., augusztus 15., augusztus 26.) tárlatvezetésen is részt vehetünk.

Mikor:
Július 18. (csütörtök), 18:00

Hol:
FUGA – Budapesti Építészeti Központ

Bővebben:
Esemény

***

RisoPlanter •betonkaspó• workshop

Hétfőn még jelentkezhetsz a RisoPlant workshopjára, ahonnan egész biztosan nem térsz haza üres kézzel, sőt! Egyedi betonkaspót készíthetsz és elültetheted bele az általad választott pozsgás kis növényt – ehhez minden felszerelést biztosítanak számodra a RisoPlant csapattagjai. Ha nincs terved csütörtök estére és szívesen nevelgetnél odahaza zöldellő kis társat magadnak, akkor foglald le most a helyed a kiscsoportos foglalkozásban! A workshop részvételi díja 6.000 Ft, regisztrálni pedig a risoplant@gmail.com e-mail címen tudsz. Let’s go green!

Mikor:
Július 18. (csütörtök), 18:00-19:30

Hol:
RisoPlant

Bővebben:
Esemény

***

Wedding Night Shopping

A nyár nemcsak a vízparti lángosevésről szó (még ha a mi szívünkhöz ez is áll a legközelebb), hanem az esküvőkről is, aminek bizony illik megadni a módját. Tehát, ha tanácstalanok lennénk az esküvői szettünk összeállításában, vagy csak beszereznénk egy hiányzó kiegészítőt (ékszert, táskát) a soron következő esküvői bulira, csütörtök este a Repertory boltban a helyünk. A lányok egész biztosan segítenek meg, és biztos akad egy the Mama Kin ékszer, Daige ruhadarab vagy Sertees táska, amire nehezen mondunk majd nemet, kiváltképp most, amikor még kedvezményt is kapunk. Mi kell még? Akkor is érdemes beugranunk a store-ba, ha már mindenünk megvan, de az ifjú párnak szeretnénk valami klassz nászajándékot találni, egy tuti Instax géppel aligha lőhetünk mellé!
 
Mikor:
Július 18. (csütörtök), 18:00-21:30

Hol:
Repertory

Bővebben:
Esemény

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük