fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

Erős kezdés után laza levezetés! A hét elejét rögtönzött osztódással kezdenénk, vagy legalábbis turbó sebességre kapcsolnánk, annyi szuper program lesz hétfő délután, este: építészet, fotó, fashion, etikus design. Csak győzzük szusszal! A csonka hétre való tekintettel pedig effektív kis pénteket tartunk csütörtökön. A nemzeti ünnepen mozi, a hétvégén workshopok, a kettő között tavaszi szél. Mi kell még?

Tavaszi szél – Eva’s Room

Aki a WonderLAB nagy februári leárazása netalántán üres kézzel tért haza, annak nem kell tovább búslakodnia: ezúttal az Eva’s Room bemutatótermében röpködnek majd a mínuszok. A hihetünk a jóslatoknak, a Thinwood szemüvegeit, a LEANEA ékszereit és az INQ concept ruhadarabjait most botrányosan kedvező áron kaparinthatjuk meg. Érdemes minél előbb ellátogatnunk az Aulich utcai showroomba, mielőtt még hoppon maradnánk. Aki kapja, marja!

Mikor:

Március 11-23., 15:00-19:00

Hol:

EVA’S ROOM

Bővebb infó:

Esemény

Trust your Architect! Tervező és kivitelező irodák

Értetlen a megrendelő? Elfajult a sokszög? A fiatal építészek élete nehéz. A KÉK havi útbaigazító estjét bátran merjük ajánlani nemcsak pályakezdőknek és pályatévesztőknek, hanem egyszerűen bárkinek, aki kicsit is érdeklődik az építészet és belsőépítészet iránt. Ezúttal olyan irodák építész képviselőit ültetik egy asztalhoz, akik a koncepcióalkotástól kezdve az épület kulcsrakész átadásáig vállalnak munkákat. Hétfőn Magliár László (Hello Wood), Horváth-Farkas Zsófia (DEKON), Halmosi Erik (HARCH design and build Kft.) beszélgetnek egymással. Irány a KÉK!

Mikor:

Március 11. (hétfő), 19:00-20:30

Hol:

KÉK – Kortárs Építészeti Központ

Bővebb infó:

Esemény

Tárlatvezetés és eredményhirdetés: Pécsi-ösztöndíj

Sosem késő képbe kerülni! Hétfő délután a kortárs fotográfia kedvelőinek egyértelműen a Capa Központban a helyük: a 2018-as ösztöndíjas időszak fotósainak (Bielik István, Gáldi Vinkó Andi, Hegyháti Réka, Nyíri Julianna, Polgár András, Standovár Júlia, Szalay Krisztina, Turós Balázs, Vékony Dorottya, Zellei Boglárka Éva) munkái mellett fény derül a 2019-es Pécsi József ösztöndíjasok névsorára is. Ott a helyünk!

Mikor:

Március 11. (hétfő), 17:30-19:00

Hol:

Capa Központ

Bővebb infó:

Esemény

MOME IDE // Etikus Design

Hogyan vállal a gyakorlatban társadalmi felelősséget a design? Erre a kérdésre keresi a választ az IDE, vagyis az Inspiráló Designelmélet aktuális estje, ahol a MOME elmélet szakos hallgatói és meghívott előadói járják körül ezúttal az etikus design témakörét. Egyáltalán, mit kell értenünk etikus design alatt? A társadalmilag elkötelezett építészetet? A környezettudatosság szellemében készülő termékeket? Hogy viszonyulnak mindezek a globalizáció folyamataihoz? Kiderül hétfő este a Toldiban.

Mikor:

Március 11. (hétfő), 19:00-21:00

Hol:

Toldi mozi

Bővebb infó:

Esemény

Koleszár Adél: Az erőszak sebei Vol.II.

Egy estés videó pop-up a Supermarket Galleryben! Koleszár Adél 2013 óra él Mexikóban, ahol dokumentumálja a drogháború során feltárt tömegsírokat és azokat a nőket, akiket veszteség ért, legyen szó akár halálesetről vagy csak az eltűnés okozta bizonytalanságról. A fotósorozatot tavaly novemberben, egy interdiszciplináris színházi előadás keretében mutatták be először. A fotósorozathoz készült videómunkát most egy új térben láthatjuk, egyetlen este erejéig.

Mikor:

Március 11. (hétfő), 19:00-22:00

Hol:

Supermarket Gallery

Bővebb infó:

Esemény

Architecture of Reykjavík #nordiccontent

Aki a hétfői KÉK-es beszélgetésről lemaradt volna, annak ajánljuk Hildur Steinthorsdottir izlandi építész előadását. Az 1918-ban független és szuverén országgá váló Izland története meglehetősen fiatal, így aztán különösen izgalmas képet kaphatunk arról, hogyan formálódott Reykjavík az elmúlt száz évben. Az izlandi építész személyes perspektívából mutatja be az izlandi főváros legjelentősebb épületeit, mialatt megismerkedhetünk a város szerkezetével, a fejlődés folyamataival. Az előadás nyelve angol. További információk és jegyvásárlás az esemény leírásában.

Mikor:

Március 13. (szerda), 18:00-19:30

Hol:

Három Holló

Bővebb infó:

Esemény

Manka 1. boltszülinap

A Kamermayer tér és környéke igazi gyöngyszem Budapest térképén: mi mindig útba ejtjük, ha különleges virágcsokrot, isteni finom pékárut vagy egyedi design tárgyat szeretnénk beszerezni. Tavaly március óta itt „rendel” Horváth Mónika illusztrátor boltja, a Manka Manufaktúra, ahol egész biztosan nem távozunk üres kézzel, ha épp kétségbeesetten keresgéljük a megfelelő apróságot a legjobb barátnőnknek. A bolt aligha illeszkedhetne jobban a Vitkovics Mihály utca mesebeli miliőjébe. És hogy hogyan ünneplik a bolt első születésnapját? Lesz torta és egyéb süti, fröccs, újdonságok, mini kiállítás a vadonatúj dobozgrafikákból, átrendezett bolt és tavasziasított kirakat, kedvezmények és ajándékok. Zene, sósmogyi, cuki kutyusok! Kell ennél több?

Mikor:

Március 14. (csütörtök), 14:00-21:00

Hol:

1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 10.

Bővebb infó:

Esemény

Showroom opening – ERROR N’ MORE

A fine dining és a design szerelmesei egész biztosan találkoztak már Szabó Ádám Csaba különleges, egyedi tányérjaival és asztali kiegészítőivel. Az igazán szemfülesek és elhivatottak pedig még a tervező műhelytitkaiba is betekintést nyerhettek, amikor is a tavalyi Design Hét Budapest programsorozat részeként megnyitották a nagyközönség előtt Kontor Enikővel közös műhelyük ajtaját, Budatétényben. Szabó Ádám Csaba tervezett már az Onyx Étteremnek és a Ramazuri Bistronomy számára is, most azonban saját showroomjában vehetjük szemügyre a különleges és megismételhetetlen kerámiákat. Mi biztos ott leszünk.

Mikor:

Március 14. (csütörtök), 14:00-19:00

Hol:

1025 Budapest, Törökvész út 3b

Bővebb infó:

Esemény

A kőszívű ember fiai a Bem Moziban

Mi mással is zárhatnánk március 15-ét, ha nem a jól bevált klasszikusok egyikével? Jókai Mór regénye elevenedik meg a filmvásznon Várkonyi Zoltán rendezésében, többek között olyan színészóriásokkal, mint Tordy Géza, Béres Ilona, Major Tamás. Ahogy Karácsony sem múlhat el Kevin McCallister nélkül, úgy az 1848-as forradalom és szabadságharcról való megemlékezésünk sem lehet teljes Baradlayék nélkül.

Mikor:

Március 15. (péntek), 17:00-20:00

Hol:

Bem Mozi

Bővebben:

Esemény

Ültesd újra! – Újrahasznosító zöldítés

Ha műanyagböjt, akkor irány a Murok Café! Szombaton a ReCreativity csapata és a GreenWay Design közösen tart workshopot az újrahasznosítás szerelmeseinek. Az eseményen a lányok megmutatják, hogyan lehelhetünk új életet régi, hulladéknak tűnő tárgyainkba. Fenntarthatóság, környezettudatosság kis lépésekben!

Mikor:

Március 16. (szombat), 10:00-12:00

Hol:

Murok Café

Bővebben:

Esemény

Szandál- és Papucskészítő Workshop * Sertees

Szeretnél egy vagány lábbelit, amiben villoghatsz a nyáron? Most itt a remek alkalom, hogy elkészítsd saját darabod a Sertees tervezőinek vezetésével. A workshopról nemcsak egy pár szandállal vagy papuccsal távozol majd, hanem egy felejthetetlen élménnyel is, hiszen a lányok lépésről lépésre megtanítják Neked, hogyan készül a kényelmes és ultramenő pacsker. S hogy milyen legyen álmaid lábbelije? Csatos, fűzős, bebújós, pink, fekete vagy arany? Rajtad áll!

Mikor:

Március 17. (vasárnap), 11:00-18:00

Hol:

1085 Üllői út 32., Heinrich Udvar

Bővebben:

Esemény