fbpx
Nyomj Entert

HYPE NAPLÓ p.01. – Singapore Design Week

Nagyjából egy hónapja sikerült meglátogatnunk a Singapore Design Week legérdekesebb helyszínét, a Holland Village-ben debütáló jól hangzó DDDHV-t ( District Design Dialogue Holland Village). Holland Village Szingapúr egyik kerülete, sok expat lakik itt, rengeteg étterem és jó nevű üzlet van jelen, valamint egészen hangulatos kis utcácskák szelik át a negyedet.

Az egyik ilyen utcában találtuk a DDDHV-t, ami egy kísérleti kezdeményezés. Arra irányul, hogy a helyiekkel együttműködve alakítsanak ki pop-up helyszíneket és eseményeket. Ez sikerült is. Kipakolt lakásokban folytak a kiállítások, bulik és az árusítás. Ebben az utcában van amúgy a Monocle boltja is, amelynek üzemeltetőivel rövid interjút is készítettünk és kiderült; ha vásárolsz, forró kávét kapsz ajándékba és hogy bár szeretik Budapestet, még várnunk kell rá, hogy külön útikönyvet szenteljenek nekünk. Hát nem tudom… nem várjuk meg. A kávé egyébként finom volt, a magazint meg Kuala Lumpurban féláron dobták utánunk.

Kedvenceinket válogattuk ki nektek az alábbiakban:

Az első és legfontosabb helyszín, say hi to_házikója volt, ahol nagyon szép és egyedi termékek voltak. A say hi to_ amúgy egy megfoghatatlanul kortárs öndefinícióval rendelkező kreatív ipari egység, amely egyszerre full service ügynökség, egyszerre médiaportfólió és egyszerre galéria, szóval számtalan formában árulják magukat.

A Kristen de la Vallière – az ügynökség alapítója – által kurált helyszínen helyi designerek termékeivel ismerkedhettünk meg, így képet kapva a délkelet-ázsiai városállam tárgykultúrájáról.

Blackout Hangout házát egy experimentális design és zenei kísérleti laborként lehet leírni, ahol az installációk mellett válogatott zenei brigád csinált bulit minden este a rendezvény ideje alatt, valamint kísérleti gasztro, játék és tetoválószalon is működött. A számunkra talán ismeretlen nevek az urbánus délkelet-ázsiai feltörekvő arcait takarják, mint a Vagabond Ink, a  Brunch Bandits vagy a Curious Chimeras.

A sneaker kultúra rajongói is megtalálták a számításukat a “faluban”, ha a Sole Superior’s HOUSE PARTY viskójába keveredtek. Itt a Sole Superior korábbi és legújabb kollaborációinak, valamint saját kollekcióinak darabjait lehetett megvásárolni.

EYEYAH! csapat házában főleg gyermekeknek készült divatáru, valamint grafikai termékek voltak kaphatók. Körülbelül 30 művésztől válogattak animációkat, fény és grafikai installációkat, és a Kalkitossal, ami egy a ’70-es években népszerű játék remake-je. Lényege, hogy rétegesen kaparhatunk egymásra grafikákat, ezzel alkotva és tanulva, olyan témákban, mint történelem, térképek, városok, szabadidő és még sok más. Gyakorlatilag a HÉBÓ és a Mi micsoda könyvek szerelemgyermeke ez, ahol gipsz helyett matricákkal dolgozhatunk. Ha nem tudjátok mi a HÉBÓ, az baj.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük