fbpx
Nyomj Entert

Hyperloop

Elon Musk maga a 21. század. Internetes megavállalkozással indít, mely ráadásul szinte a szocializmus márkáihoz hasonlóan márkából már-már szabvánnyá vált, utána villanyautó gyárat alapít és tesz elismertté, mindezt követően pedig egy űrvállalkozásba fog mely a történelem első magánűrhajóját juttatta a Nemzetközi Űrállomásra és a következő lépésként nem holmi szaros felfújható űrhotelt álmodott, hanem 80,000 ember Marsra telepítését. Musk már 12 évesen vállalkozó volt, első számítógépes játékát 500 dollárért adta el, most pedig az történt, hogy amikor a nyugati parton az USA-ban gyorsvasutat akartak építeni, akkor Ő egy interjúban elejtette, hogy van egy sokkal jobb ötlete a problémára, és ha ez érdekel valakit, hívja fel a kaliforniai kormányzó, vagy az elnök.

001

Ugyanebben az interjúban azt is elmondta, hogy az Ő ötlete – mely kiváltja a gyorsvasutat – maga termeli az energiát amit felhasznál, nem érheti baleset, független az időjárástól és kétszer olyan gyors mint egy repülő. Lehet, hogy ezek azok a jellemzők ami miatt úgy tűnik, hogy felhívták végül az ötletével kapcsolatban, ugyanis a minap nyilvánosságra hozta Musk a Hyperloop első szkeccseit.

002 003 007

A járgány még azt is tudja, hogy 30 perc alatt érne San Franciscoból Los Angelesbe, és mindezt a nyugati parti tervezett 70 milliárd dolláros költségének egytizedéért. Musk elbeszélés alapján a koncepció egy mágneses vasút, egy concord és egy léghoki asztal keveréke. Az alumínium kapszulák 760 mérföld per órával száguldanának a Central Valleyben egy üvegcsőben ami a telkekkel együtt a 6-10 milliárd dollár közötti költségek legnagyobb hányadát teszik ki.

További részleteket és képeket találtok a Tesla blogjára felöltött doksiban.