fbpx
Nyomj Entert

Indul a Heti Fortepan

A Fortepan összefogott a Capa Központtal és Heti Fortepan címmel indítják újra a Fortepan képes sorozatát. A cikkek szeptember 18-ától péntek délelőttönként kerülnek föl a hetifortepan.capacenter.hu weboldalra.

A Fortepan-rovat nyár közepén szűnt meg, mostantól a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ gondozásában kel új életre. Az új cikksorozat a Fortepan digitális fotóarchívumhoz beérkező fényképeken megelevenedő történeteket dolgozza fel gazdagon illusztrált bejegyzésekben. A blog első cikke szeptember 18-án a magyar cipőgyártás fénykorába fogja kalauzolni olvasóit, de az első válogatások között szerepelnek még Zofia Rydet neves lengyel fotográfus magyarországi képei, egy nagyváradi család utazásai és a hetvenes évek legendás hirdetéseiről ismert reklámfotós, Füles fényképei is.

A blogot Tamási Miklós, a Fortepan szerkesztője és Virágvölgyi István, a Capa Központ kurátora szerkeszti, a cikkek állandó szerzői Kolozsi Ádám, Lukács Zsolt valamint Zubreczki Dávid lesznek. A Fortepan képei már egy évtizede szabadon felhasználhatók; a képes cikkek mostantól Creative Commons licensz alatt lesznek elérhetők, azaz forrásmegjelölés mellett a Heti Fortepan cikkek szabadon átvehetők. Az átvétel feltételeiről és módjáról további részletek a blog impresszumában érhetők el.

Forrás: Sajtóanyag

Heti Fortepan | Web
Capa Központ | Web Facebook Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük