fbpx
Nyomj Entert

Insta láv | CsaK

A cuki GIF-jeiről, illusztrációiról ismert Klement Csaba (@csabaklement) időről időre általa meghatározott témákat vet fel az Instagram-követőinek – legutóbb a szerelem-topik volt terítéken. „Eddig amúgy mindegyik témakör kézenfekvő volt. A mitológiás a görög nyaralásom előtt készült, a Madonnás az énekesnő hatvanadik szülinapján, és persze a szerelem se volt véletlen; Valentin-nap alkalmából abszolút aktuálisnak bizonyult, és hát érkeztek is rá rendesen a válaszok” – mondta el Csaba.

Sok esetben az Instagram story-k ezen formáját Csaba akkor alkalmazza, ha például extra inspirációra van szüksége, sőt – elmondása szerint – alkotói válság idején is nagyon jól bevált stratégia: „a követők konkrétan megmondják, mit készítsek az adott témában, én pedig igyekszem minél gyorsabban, minél több dologra rajzzal vagy kis GIF-fel reagálni. Szerencsére nagyon sokan írnak, de sajnos ezeknek a kommenteknek alighanem 10%-át tudom elkészíteni, amelyekből nyilván azokat választom, amik azonnal megfognak és lehetőleg könnyen meg is tudom valósítani animációban” – jegyezte meg.

Változó, hogy épp asztali gépen vagy Ipad-del dolgozik ezeken a kis mini projekteken. A PC esetében általában flash-t használ, ott kicsit szebbek, tisztábbak a vonalak, de legtöbbször azért mégis inkább ágyban, hason fekve készülnek a rajzok a Procreate programmal. „Volt már persze olyan is, hogy amíg kihéveztem Szentendrére, a telefonom képernyőjén rajzoltam az ujjammal” – meséli a grafikus-illusztrátor.

„ha Budapest, akkor:…” – dobta be Csaba az újabb Instagram-témát tavaly nyáron. Akkoriban éppen egy Budapest ihlette vázakollekción dolgozott a POSITION Collective-vel, ahol ő készítette a mintát a kerámiákra. De ezen túl is, a főváros már sokszor inspirálta a munkájában, néha a szépségével, néha pedig a problémáival. Amúgy jelenleg gondolkozik a júliusi Budapesttel kapcsolatos kis animációs sorozat folytatásán, ezúttal kicsit konkrétabb, koncepciózusabb kérdések felvetésével.

De addig is, amíg ez elkészül, felelevenítjuk a korábbi GIF-eket, mert Budapest amúgy is HYPE.

Fekete kutya
Saunametro
Longboardos krúzolás a Margitszigeten
Az esti Duna-part ️
Ellátókert
Népszínház utca
Hajnal a négyeshatoson
Római-part
English tourists
Gellért-hegy

Klement Csaba aka CsaK | Tumblr | Facebook | Instagram


Insta láv rovatunkban az Instagramról szemezgetünk, nekünk tetsző, nagyon menő hype-tartalmakat.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük