fbpx
Nyomj Entert

Ivócsap – Smart City Lab Budapest

Ma reggel egy szuper kezdeményezés első hírnökével lett gazdagabb Budapest. A  Design Terminál  Smart City Lab Budapest pályázatának egyik győztese a TŰZCSAPBÓL IVÓCSAP című fejlesztés megvalósulásának lehetünk tanúi éppen. A pályázatot a Hosszúlépés. Járunk? gondozásában négy építészhallgató jegyzi; Hüttl Sarolta, Soltész Judit, Zétényi Zsófi és Zoletnik Zsófia.

A fejlesztés lényege, hogy a mindennapokban használaton kívül lévő tűzcsapokat úgy alakíthassa a város mindenki számára közvetlenül is hasznos ivókutakká, hogy azok eredeti funkciójukat is megőrizve állhassnak tovább az utcasarkokon. A Design Terminál pályázatát is fényezve kicsit, ne hallgassuk el azt a tényt, hogy az eddig megszokott urbanisztikai pályázatokkal ellentétben esetünkben itt lesz is valami a tervekből.

A mai még csak az első lépés. Ha ki akarjátok próbálni az ivócsapot, gyorsan menjetek a Bazilika elé a Sas utca és Zrínyi utca sarkán álló tűzcsaphoz (Bazilikával szemben bal sarok), mert ma hat óráig lesz ott. Aztán szeptember végétől novemberig 11 helyen a városban, majd jövőre, a városlakók és a Fővárosi Vízművek tapasztalataitól függően indulhat újra az üzem. Csekkoljátok képeinket!

tuzcsap

DSC_0024_kicsiDSC_0032DSC_0042DSC_0050DSC_0051DSC_0063DSC_0067DSC_0071DSC_0083