fbpx
Nyomj Entert

Kabin fekete faburkolattal | Mjölk architekti

A cseh erdőkben, a Buková hora hegység közelében épült ez a hangulatos és meghitt kabin, amelyben a legzordabb idő is élvezhetővé válik. A felújított ház kialakítását a Mjölk architekti építész stúdió jegyzi.

A nyolcvanas évekbeli, befejezetlen nyaraló eredeti arca a Mjölk architekti építészeinek köszönhetően teljesen átalakult. Az épület teljes egészében fekete faburkolatot kapott, a homogén fafelületek kör alakú ablakokkal társulnak, egészen absztrakt hatást keltve – a kabin első látásra mintha madárházra emlékeztetne.

Nemcsak külalakja, de a ház belső elrendezése is megváltozott. Az egyszerű és funkcionális, egyben meghitt és kortárs enteriőrben két hálószoba található: az egyik egy szekrényből nyíló, rejtett lépcsőn közelíthető meg, a másik pedig egy létrán keresztül a konyhából érhető el. A kandallóval szemben egy úgynevezett „alvóablak” is helyet kapott, amely a váratlan vendégek számára nyújt kényelmes menedéket. Az épület mellé az építészek egy kisebb méretű kabint is megálmodtak, ami vendégszoba mellett egy szaunával válik teljessé.

Fotók: Boysplaynice

Mjölk architekti | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük