fbpx
Nyomj Entert

Kelet-Európa legjobb műtermei és stúdiói | TOP 5

Otthon és műterem egyben: alig akad művész, akinek ne az lenne az álma, hogy álomfészkében egy tágas műterem is teret kapjon, így a reggeli kávét már a műhelyben tudja elfogyasztani. Már egy éve, hogy sokan arra kényszerültünk, hogy otthonról dolgozunk – művészek és mások egyaránt. Tekintsünk be néhány inspiráló kreatív stúdióba, illetve otthonba, amelyek műhelyként is működnek. 

Letisztult terek | Neuaigen, Ausztria

A szabadúszó művész és szobrász, Monika Rienoessl elhatározta, hogy városból vidékre költözik, egy olyan kis faluba, ahol létrehozhatja álomotthonát és stúdióját egyben. A megfelelő építész segítségével egy régi vidéki házból minimalista és letisztult otthon lett, ahol Monika alkotásait is kiállíthatja a tágas terek lehetőségéből adódóan.


A+Z stúdió és hálószoba | Budapest, Magyarország

A magyar A+Z Design Studio loftstúdiója igazi bútormennyország. Ha az inspiratív stúdióban a bútorok a végletekig át is vennék az uralmat, az még mindig csodás zűrzavart és kavalkádot teremtene zavaró kupleráj helyett.


Művészetek háza | Krakkó, Lengyelország

Ez a lengyel művészcsalád két házat épített egymás mellé: egy lakóházat és egy stúdiót. A stúdióépület felső emeletén található a műterem, az alagsorban pedig egy filmstúdió van kis vetítőteremmel és munkaterülettel. 


Minimalista stúdió | Kijev, Ukrajna

A Yakusha Design saját stúdiója előadóterem és showroom is egyben. Tervezőknek, építészeknek illetve egyéb művészeknek teret ad, akikkel a stúdió is együtt tud dolgozni. A cél az volt, hogy ez mind egy fedél alatt tudjon megvalósulni inspiratív munkakörnyezet formájában, minimalista enteriőrrel – ehhez a jellegzetes FAINA bútorok is hozzájárultak. 


Családias munkakörnyezet | Prága, Csehország

A cseh A1 Architects (Lenka Křemenová és David Maštálka) merészen és nyitottan vállalták, hogy otthonukat a cég stúdiójává is tegyék. Hogy magánéletüket megtartsák maguknak, egy folyosó választja el a régi kőházból kialakított otthont az építészeti stúdió új faépületétől, amelyben a cég többi tagjával tudnak dolgozni.

Forrás: Archdaily, Archilovers, Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük