fbpx
Nyomj Entert

Keretbe foglalt idő

Nazar Şigaher designer és építész számos elismerés után 2019-ben a German Design Awardon nyert Frame Clock elnevezésű faliórájával. Az ötlet tényleg olyan lenyűgöző, hogy a látvány mellett a funkció kicsit el is homályosul.

Szöveg: Szolomayer Márk

A Frame Clock egy igazán egyszerű ötletet valósít meg nagyon szellemesen: az óra két állandóan forgó keretből áll, melyből az egyik az óra, a másik a percmutató szerepét tölti be. Ebből adódóan az óra szó szerint minden percben más alakot ölt.

A fent már említett 2019-es German Design Award mellett az órát bemutatták a „Telling Time” kiállításon is Lausanne-ban, ahol az elmúlt ötszáz év százötven műtárgyának jutott bemutatkozási lehetőség a MUDAC Contemporary Art and Design Museum-ban.

Az alkotó elmondása szerint az órák és percek által létrehozott állandó alakváltozás olyan sajátosságot ad a tárgynak, ami azonosul az idő fogalmával. Vagyis a mondás, miszerint egy álló óra is mutat pontos időt naponta kétszer, itt másként értelmezhető: a keretek egy nap kétszer összeállnak, fedik egymást.

Frame Clock by Nazar Sigaher

Forrás: Meyer Objects

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük