fbpx
Nyomj Entert

Kölykök + képregények

A Deák17 Galéria kiállítása a kortárs magyar grafikusok képregényeiből nyújt válogatást. A tárlat 19 magyar művész munkáit mutatja be, amelyek a gyerekkor, a kamaszság és a felnőtté válás kérdéseit járják körbe.

A tárlatot Szép Eszter képregénykutató, nyitotta meg, aki elmondta; a kiállítás címében is szereplő kölykösséget a képregény-alkotók kísérletező kedve hozza magával.

„A jó képregény receptjének alapja egy kölykösen vagány ötlet – mint amikor legóűrhajót tervez az ember.” – Szép Eszter, képregény-kutató

Zsigó Bianka – a tárlat kurátora – a kortárs képregény-alkotók témába illő műveiből válogatott. Sokféle közönséghez szóló képregényeket gyűjtött egybe, ami megmutatja, hogy mennyire nehéz a képregényeket általánosítani. Az alkotások többféle megközelítést képviselnek, köztük valós problémákat is felvetnek – mint például az iskolai kiközösítés, a közösségi médiaoldalak befolyása a kamaszokra, vagy a felnőtté válás és gyermeknevelés dilemmái.

Kiállító művészek: Baranyai András l Bernát Barbara l Cserkuti Dávid l Csordás Dániel l Felvidéki Miklós l Fritz Zoltán l Fritz-Majer Nóra l Ghyczy Csongor l Halter András l Kárpáti Tibor l Koska Zoltán l Kovács Viktória l Lanczinger Mátyás l Lakatos István l Oravecz Gergely l Pásztor Alexa l Sárdi Katalin l Stark Attila l Takács Anikó

Kurátor: Zsigó Bianka

Megtekinthető: 2018. szeptember 7 – október 27.

Nyitva tartás: Kedd – péntek: 10:00 – 18:00, szombat: 9:00 – 13:00

Cím: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet

 

A kiállítás díjmentesen látogatható!

 

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük