fbpx
Nyomj Entert

Közösségi iroda extrákkal | Nomád Coworking & Design Shop

Saját irodát szerettek volna, de végül másoknak hoztak létre egyet. Varró Anna és Gyana Dániel Balatonfüred történelmi városrészének egyik épületében alakítottak át egy helyiséget inspiráló közösségi térré, irodává és designbolttá Nomád Coworking név alatt.

Budapesten egyre több és jobbnál jobb közösségi irodát tudunk kipróbálni, de a balatoni régióban eddig hiányzott ez a szolgáltatás. A feladat azonban így sem volt egyszerű: a digitális nomádok igényei – amellett, hogy egy kényelmes szék, stabil internetkapcsolat és egy számítógép társaságában is kiválóan tudnak dolgozni – egyre szerteágazóbbak. 

A célcsoport számára fontos az inspiráló miliő, az összetartó közösség, a változatos programok és az extra szolgáltatások: ezt hivatott a füredi Nomád is nyújtani.

A tér enteriőrjének kialakításáért a tulajdonosok felelnek, ebben egy borász és egy fotográfus barátjuk segített nekik. Bár külön munkaállomások, nagy terek és termek nincsenek, a tömörfa bútorok, a természetesség és az odafigyelő részletek otthonos és közvetlen hangulatot teremtenek.

„Az általunk ismert közösségi irodák jellemzően hatalmas alapterületűek, így könnyű több funkciót biztosítani bennük a közösségi terektől a kávézón át egészen a tárgyalókig vagy konferenciatermekig. Nekünk viszont csak 42 négyzetméterünk volt megvalósítani és összesűríteni mindazt, amit egy jó közösségi irodáról gondolunk” – részletezték a Nomád Coworking & Design Shop megálmodói.

A közösségi iroda fontos elemei közé tartozik egy inspiráló könyveket tartalmazó minikönyvtár és egy kisebb, magyar tervezők designtermékeit kínáló bolt.

A polcokon többek között olyan márkák tűnnek fel, mint a prémium minőségű Zhao Zhou tea vagy a fenntarthatóság jegyében készült Printa, Me and My Dog és ArtNatura termékek. A kínálat még szűk, de folyamatosan egyre több termékkel bővül: a legújabb jövevények között vannak például a tihanyi Lavender Shop helyben készített kozmetikai és gasztro termékei, Bezzegh Éva gyönyörű, 12 hónap című díjnyertes szakácskönyve és a Manera studio táskái is.

A Nomád nemcsak meghitt hangulatával és szép designtárgyakkal szeretné kényeztetni az odalátogatókat, hanem időről időre otthont ad popup kiállításoknak, szűk körű meetupoknak, workshopoknak és más eseményeknek is.

Az utóbbi hetek kiemelkedő rendezvényei közé tartozik az amerikai sajtófotó pályázaton is díjnyertes Radisics Milán fotókiállítása vagy a magyar Undersea Wear popup vásár, amelyen két napon keresztül lehetett felpróbálni és megvásárolni a márka óceáni hulladékból és újrahasznosított PET-palackból készült fürdőruháit.

Ahogy Annától és Dánieltől megtudtuk, a nyár utolsó eseménye egy közösségi program lesz, kivételesen a Nomád terein kívül: augusztus végén egy cleanupot szeretnének szervezni, hogy megtisztítsák Balatonfüred egyik kevésbé látogatott, de annál több hulladékkal terhelt területét.

Ha Balatonfüreden jártok, de akad még egy-két elvégzendő munkátok, vagy csak éppen egy hűs, nyári menedékre vágytok, térjetek be ti is a Nomád közösségi terébe!

Nomád Coworking & Design Shop | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük