fbpx
Nyomj Entert

Lebegő munkaállomás a híd alatt | Lebrel

Mostanában a legkülönbözőbb helyeken bukkannak fel kabinházak, melyekbe dolgozni, alkotni vagy pihenni vonulnak félre tulajdonosaik. Fernando Abellanas a mozgalom egyik előfutárának számít híd alá applikált stúdiójával.

Ha megnézzük a Fernando Abellanas vezette Lebrel Furniture projektjeit, máris kevésbé hangzik rosszul a „híd alatt” kifejezés. A designert ugyanis ez a helyszín inspirálja leginkább, ezért már több installációt is tervezett hidak alá.

A kabinok népszerűsége kapcsán talán a legizgalmasabb az az alkotóműhely, melyet egy híd alatt hozott létre az autodidakta módon formatervezővé lett Abellanas. A Valencia külvárosában épült acélkeretes fakabin nemcsak kompakt, hanem mobil is: vassínen mozgatható a híd alatt. A bútorzat – polc, íróasztal, szék – a híd falához vannak erősítve.

„Gyerekkorom óta foglalkoztatnak a kabinházak, de nem az idilli erdőbeliek, sokkal inkább az urbánus környezetbe illesztett menedékek” – fűzte ehhez a projekthez a tervező, aki azóta többször is visszatért az inspirációs forrásához, legutóbb például egy híd alá tervezett libegővel.

Fotók forrása: The Spaces, Lebrel Facebook

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük