fbpx
Nyomj Entert

Lengyelország régiói posztersorozaton | Katarzyna Nowakowska

Hegyes tájak, vízesés és alföld, védett virág- és állatfajok, őzek, bölények, farkasok, barna medvék – és még tovább is sorolhatnánk. Ismerjétek meg Lengyelország ikonikus és csodálatos tájait Katarzyna Nowakowska illusztrációin keresztül.

Katarzyna Nowakowska Poznań városában tanult grafikát, gyerekkora óta készít különböző illusztrációkat, de csak egy éve kezdett el professzionálisan elmerülni a szakmában. Nemrég alapította meg saját stúdióját, amelynek – a természet iránti szeretete és csodálata miatt – a színes, szivárványcsőrű tukánmadár után a Toucan Design nevet adta.

„A természet minden nap inspirál, szeretem a körülöttem levő világot vizsgálni. Az élővilág különböző színei, textúrái és részletei illusztrációimban minimalista, letisztult formában és pasztell tónusokban jelennek meg” – részletezte Katarzyna.

A Poster Polytechnic számára készített posztersorozatban nyolc ikonikus lengyelországi tájegység tűnik fel: a Besszádok (Bieszczady), az Óriás-hegység (Karkonosze) /, a Tátra (Tatry) hegyvidéke, Kujávia (Kujawy), Mazóvia (Mazowsze), Mazúria (Mazury) alföldi térsége, a Notecka erdő (Puszcza Notecka) és az északkeleten elterülő Podlasie vajdaság környéke.

A cél Lengyelország természeti szépségeinek, állat- és növényvilágának ismertetése. A pasztelles színvilágú, „rétegelt” vizuális megoldással létrehozott plakátokon az egyes tájak különlegességei jelennek meg: ilyen például a Besszádok hegyvidékére jellemző – a hóvirággal vagy gyöngyvirággal könnyen összetéveszthető –  védett növény, a tavaszi tőzike; az Óriás-hegységben megtalálható rengeteg vízesés; Kujávia termékeny talaja vagy a Mazóvián átkelő Visztula-folyó. De fellelhetünk a képeslapokon még különböző jellegzetes állatfajokat is, mint a barna medve, a gém, a darumadár vagy a bölény.

Ha nektek is felkeltette érdeklődéseteket Katarzyna posztersorozata, akkor annak egyes darabjait a Poster Polytechnik weboldalán tudjátok beszerezni őket. Jó hír, hogy a sorozat itt még nem ért véget – mi már nagyon várjuk a folytatást!

Katarzyna Nowakowska | Behance | Instagram
Poster Polytechnic | Web | Facebook

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük