fbpx
Nyomj Entert

Ligne Roset x Vizera Labs

Ismerős az érzés, amikor egy lakás berendezésénél eljön az egyik legfontosabb bútordarab, a kanapé kiválasztása? Önmagában a stílus, a méret és az árkategória meghatározása is nehéz feladat, mégiscsak egy olyan darabról van szó, ami a nappalinkban központi helyet foglal el és elég sok időt töltünk majd rajta. De mindezek mellett a kárpit kiválasztása talán a legnehezebb: mintás vagy egyszínű, milyen árnyalat, milyen anyag és a sort még folytathatnánk.

A luxus bútormárka, a Ligne Roset ezt a problémát felismerve alkotta meg a Vizera Labs közreműködésével a 3D kivetítő technikát, melynek segítségével a teljes anyagkínálatot pillanatok alatt kipróbálhatjuk a választott kanapén, elkerülve a kis anyagminték alapján való esetleges rossz döntést. A Vizera Labs az applikáció megalkotásához a Ligne Roset összes szövetmintáját és bútordarabját 3D scan segítségével digitalizálta, így téve lehetővé, hogy minden variációt kipróbálhassanak a vásárlók. Az applikáció használatakor pedig a minta mellett magának az anyagnak a sajátosságai is jól kivehetőek a 3D modellen: a bőr fényessége, a textilek finom, vagy durvább szövése is megmutatkozik a kanapé teljes felületén.

A tableten futó applikáció bármely vásárló számára gyerekjátékká teszi a választást – bár egyelőre még csak a Ligne Roset párizsi és san franciscoi showroomjában van lehetőség a kipróbálására.

ligne_roset_vizera_labs-2 ligne_roset_vizera_labs-7(source)