fbpx
Nyomj Entert

Mesterséges intelligenciával működő robotfűnyíró | Toadi

Toadi, az okos kerti asszisztens azt ígéri, hogy nem fogja elpusztítani a virágágyást és a kerti tóba sem fog belehajtani – helyette precízen levágja a füvet és vigyáz a kertre.

Az eszköz hasonló elven működik, mint a magasabb árkategóriás robotporszívók – első alkalommal feltérképezi a terepet, majd az alkalmazáson keresztül beállított paraméterek szerint veszi birtokba a területet. Így kijelölhetjük számára, hogy hol vágjon füvet, és melyek azok a kertrészek, ahol nem szeretnénk, ha kárt okozna.

A ma forgalomban lévő robotfűnyírókkal ellentétben a Toadi működtetéséhez nem kell vezetékekkel kijelölni a gyep határait; kamerával működik, a mesterséges intelligencia segítségével pedig képes felismerni tárgyakat és állatokat is. Kamerájával éjjel is lát, így beállíthatjuk azt is, hogy ha a kertben mozgást észlel, értesítsen minket róla.

Maga az eszköz 3D-nyomtatással, a négy mozgó penge pedig titániumborítással készül. A készülék darabjait helyben gyártják azokban az országokban, ahol a termék jelenleg megvásárolható. A projekt a Kickstarteren fut.

Toadi | Web | Kickstarter | Youtube

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük